Vegan cheesecake z tofu – Recept s čokoládou

Připravte si nepečený vegan cheesecake, který je jednoduchý a rychlý na přípravu a přitom je velice chutný a zdravý. Využijte zdravé ingredience a udělejte si váš oblíbený cheesecake krok za krokem.

Spousta lidí dává v současné době přednost vegetariánské a veganské stravě s vyloučením všeho živočišného. I oni si však mohou připravit svůj vegan cheesecake z tofu nebo jiných dostupných surovin. Jedná se o lahodný dezert, k jehož přípravě jsou použité oříšky, datle i bílé tofu. Tímto získáte zdravý dezert bez přítomnosti rafinovaného řepného cukru.

Recept na vegan cheesecake

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutCelkový čas: 30 minutPorce:8 porce

I ten nejlepši veganský cheesecake nemusí být složitý na přípravu. Udělejte si jednoduše korpus a krém na skvělý dezert.

Ingredience na korpus

  • Ingredience na krém

Postup přípravy

  1. Připravte si korpus – všechny ingredience společně mixujte, aby vznikla jednotná pasta, kterou naplníte dno dortové formy.
  2. Připravte si “sýrovou” hmotu z kokosového krému, v němž rozpustíte čokoládu.
  3. Banán rozmixujete s tofu, postupně přidáváte kokosový krém a vymícháte do hladka. Je-li potřeba, dosladíte datlovým sirupem.
  4. Hmotu rovnoměrně natřete na korpus a nechejte v lednici ztuhnout.
  5. Hotový veganský tofu cheesecake nakrájejte na 8 stejných částí a servírujte.

Doporučujeme: Připravte si také zdravý cheesecake z tvarohu

Jak podávat vegan cheesecake?

Než dáte cheesecake ztuhnout, přidejte navrch krému ovoce a ořechy, dezert tak dostane nový a chutnější vzhled.

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.