Pohankové rizoto – Připravte si rychlý a zdravý pokrm

Pohankové rizoto patří mezi zdravé a vyvážené pokrmy. Je také lahodnou a zdravou alternativou klasického rizota, kde si můžete s přípravou jídla a jeho chutěmi vyhrát. 

Pohanka je surovina, jejíž výhody znali i naši předkové. Je plná vlákniny, bílkovin a živin, které našemu tělu prospívají. Připravit ji není vůbec složité a můžete ji podávat buď jako přílohu téměř k jakémukoliv pokrmu, nebo podávat jako hlavní jídlo. Nechte se inspirovat a připravte si pohankové rizoto dle našeho receptu.

Jakou pohanku vybrat na rizoto?

Vzhledem k tomu, že existuje hned několik variací pohanky, ne všechny se na přípravu rizota hodí. Pro rizoto jsou nejvhodnější pohankové kroupy.

Recept na pohankové rizoto

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas: 45 minutPorce:4 porce

Toto pohankové rizoto s kuřecím masem je velmi zdravým a výživným pokrmem, který můžete obohatit o čerstvou zeleninu nebo salát.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostičky.
  2. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Cibuli orestujte dozlatova.
  5. Česnek nakrájejte na velmi drobné kousky a spolu s kuřecím masem přidejte do pánve.
  6. Všechno opečte, kuřecí kousky by měly být zlatavě hnědé.
  7. Do pánve přidejte pohanku promíchejte ji s kuřecím masem – opečená pohanka by měla vonět po oříšcích.
  8. Postupně do pánve přilijte kuřecí vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryjte pokličkou.
  9. Rizoto vařte přibližně 20 minut – dokud pohanka nebude měkká.
  10. Do rizota přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut. 
  11. Rizoto dochuťte solí a pepřem.
  12. Na závěr přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte – sýr by se měl rozpustit, čímž vznikne krémová konzistence rizota.

Další oblíbené recepty z pohanky:

Rizoto si můžete upravit podle sebe a surovin, které máte doma. Výborné je také pohankové rizoto s cuketou, se špenátem, houbami, vepřovým masem nebo jen obyčejné pohankové rizoto s hráškem. A aby rizoto bylo chutnější, nebojte se do něj přidat nasekané čerstvé bylinky jako je rozmarýn, petržel nebo kurkuma.

Doporučujeme: Recept na krémové cuketové rizoto

Zdroj: self.com, cookingclassy.com

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.