Jednoduché pařížské rohlíčky – Recept podle našich babiček

Kombinaci šlehačky, čokolády a ořechů odolá jen málokdo. Naučte se péct luxusní pařížské rohlíčky přesně tak, jak to dělají naše babičky a maminky. Jejich chuť je nezapomenutelná.

Pařížské ořechové rohlíčky milujeme prostě všichni, ovšem k jejich přípravě se hrne jen málokdo. Ačkoliv příprava těchto rohlíčků vypadá složitě, ve skutečnosti se jedná o velmi jednoduchý recept vánočního cukroví, které by bylo škoda nezkusit.

Recept na pařížské rohlíčky

Obtížnost:IntermediateČas přípravy: 40 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas:1 hodina Porce:35-40 porce

Kdo se těší na vánoční cukroví, nechť zvedne ruku. A co tak si takové nejlepší pařížské rohlíčky krok za krokem připravit? Recept na nejjednodušší pařížské rohlíčky máte přímo zde.

Ingredience na těsto

  • Ingredience na krém

  • Ingredience na polevu

Postup přípravy

  1. Než se pustíte do práce, předehřejte si troubu na 150 stupňů.
  2. Připravte si také plechy, vyložte je pečícím papírem nebo vymažte tukem.
  3. Připravte si vodní lázeň – do hrnce nalijte vodu a postavte na sporák – voda nesmí vařit, pouze probublávat.
  4. Do mísy dejte bílky a moučkový cukr – míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a následně vyšlehejte v opravdu tuhý sníh.
  5. Jakmile je sníh hotový, nechte chvíli odpočinout a vychladnout, následně do něj velmi opatrně vmíchejte mleté ořechy.
  6. Vzniklé těsto vložte do zdobícího sáčku a na plech tvořte tvary rohlíčků – ti méně šikovní mohou nechat rohlíčky rovné.
  7. Rohlíčky vložte do trouby a pečte asi 20 minut – záleží na typu vaší trouby.
  8. Mezitím si připravte krém – cukr, kakao a mléko vložte do mísy a nad parou tyto suroviny smíchejte – nechte vychladnout.
  9. Do směsi postupně zašlehávejte změklé máslo (máslo musí mít pokojovou teplotu).
  10. Hotový krém vložte na pár minut do lednice, aby se vám s ním dobře pracovalo.
  11. Krémem naplňte zdobící sáček a nastříkejte na upečené a vychladlé rohlíčky.
  12. Rohlíčky nechte zatuhnout v lednici, posléze je ozdobte čokoládovou polevou – rozpuštěné máslo a čokoláda.
  13. Skladujte v chladnu a suchu.

Tipy

  • Jistě jste se setkali s několika recepty na lehké pařížské rohlíčky. Můžete je vytvořit díky krému, který se skládá ze šlehačky, čokolády a másla.
Kdy péct pařížské rohlíčky?

Do pečení se můžete pustit už klidně dva týdny před jejich konzumací.

Kdy plnit pařížské rohlíčky?

Vzhledem k tomu, že se jedná o vánoční cukroví plněné krémem, plňte ho ideálně den před konzumací (běžně se plní i dva, tři dny před).

Kde skladovat rohlíčky?

Výborné pařížské rohlíčky uchovávejte v lednici, v uzavřené misce, tím prodloužíte jejich životnost, ovšem vzhledem ke své famózní chuti moc nepředpokládejte, že by vám v lednici zůstaly.

Zdroj: www.simplyrecipes.com, www.tasteofhome.com


Tipy na další oblíbené recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.