Domácí zmrzlina: Vynikající bleskový recept ze 3 surovin

Domácí zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. I když si na ní můžete v létě pochutnat na každém rohu, můžete si ji také zkusit připravit doma z kvalitních surovin. Zkusíte to?

Na přípravu domácí zmrzliny toho moc nepotřebujete. Zmrzlina ze zmrzlinovače je jistě výborná, ale i když tento přístroj doma nemáte, nemusíte si zoufat. Výtečnou zmrzlinu připravíte i bez jakéhokoliv přístroje a stejně si na ní skutečně pochutnáte.

domácí zmrzlina vanilková
Zdroj foto: asife / Stock.adobe.com

Jak udělat domácí zmrzlinu

Postupů na přípravu domácí zmrzliny je celá řada. A jak se dělá domácí zmrzlina bez zmrzlinovače a s ním? I když doma ale nemáte přístroj, kterému se říká zmrzlinovač, můžete si výtečnou a lahodnou zmrzlinu doma kdykoliv připravit. A příprava je skutečně snadná. Zmrzlinovač za vás sice suroviny smíchá a zmrzlinu sám i zamrazí, vůbec ho nebudete potřebovat. Suroviny se jednoduše dají smíchat i bez toho a pak jen stačí zmrzlinu umixovat či vyšlehat a nechat v mrazáku ztuhnout a zmrazit.

Recept na domácí zmrzlinu vanilkovou

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 5 minutČas vaření: 15 minutCelkový čas: 20 minutMnožství:1 litr

Stačí vám jen tři suroviny a domácí zmrzlinu si můžete připravit velmi snadno. Výsledek přitom bude stát stoprocentně za to.

Suroviny

Postup

  1. Do mísy si nalijeme smetanu ke šlehání, Salko a přidáme vanilku.
  2. Všechny suroviny za pomoci šlehače šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne tuhá hmota.
  3. Hmotu pak dáme do plastové nádoby a zavřeme víčkem.
  4. Takto dáme zmrzlinu zmrazit do mrazáku, dokud se zcela nezmrazí a můžeme podávat.

  • Zmrzlinu můžeme dozdobit dle libosti čerstvým ovocem, sekanými oříšky nebo ji můžeme přelít čokoládovou polevou.

Tip na vylepšení

Domácí zmrzlina se dá připravit i z mléka či sušeného mléka. Sladit se pak kromě cukru může i medem nebo rozmixovaným banánem. Vznikne tak zdravější verze této letní pochoutky.

Čím dochutit a dozdobit zmrzlinu

Ke zmrzlině patří i ovoce či oříšky a čokoládová poleva, to bezesporu. Zdobit a dochucovat zmrzlinu ale můžeme různými způsoby. Vanilkovou zmrzlinu zkuste přelít například slaným karamelem nebo polevou z ovoce. Pro dospělé je možné vylepšit zmrzlinu tím, že ji polijeme alkoholickým likérem, například mandlovým.

Nejoblíbenější příchutě domácí zmrzliny

Nejen domácí zmrzlina ze salka vás může uchvátit. Skvělá je i se smetanou, kombinovat lze i zmrzlinu ze smetany a ovoce. Mezi nejoblíbenější příchutě pak jistě patří jahodová zmrzlina, čokoládová zmrzlina nebo právě vanilková zmrzlina, která je základem a dá se dále dochucovat dle libosti. Vanilková zmrzlina je také výborným základem pro přípravu zmrzlinového poháru. Vyzkoušet pak můžete i banánovou zmrzlinu, pokud vám doma zbydou přezrálé banány. Možností je celá řada.

Dobrou chuť!

Zdroj: tasteofhome.com, delish.com


Další tipy na recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.