Borůvková marmeláda – Snadná příprava domácího receptu

Připravte si domácí borůvkovou marmeládu, kterou pak můžete použít na čerstvé pečivo, nebo do různých koláčů a moučníku. Jak připravit marmeládu z borůvek?

Borůvky jsou populární ovoce, ze kterého víme v kuchyni připravit mnoho receptů. Oblíbené jsou třeba borůvkové knedlíky, koláč nebo i nápoje jako smoothie, víno či sirup. Dnes si však připravíme ovocnou marmeládu.

Pokud máte rádi borůvkový džem, povidla nebo marmeládu, připravte si tuhle pochoutku u vás doma. Borůvková marmeláda s pektinem je vhodnou volbou, protože je ideálním želírovacím přípravkem na zavařování marmelád. Samozrejmě můžete použít i Gelfix, nebo jiný přípravek na zavařování.

Recept na borůvkovou marmeládu

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 40 minutPorce:14 porce

Recept marmelády s borůvkami připravíte kolem jedné hodiny.

Ingredience

Postup přípravy

  1. 1 kilo omytých borůvek podlijeme trochou vody a krátce povaříme.
  2. Přidáme 75 dkg cukru, necelou lžičku kyseliny citrónové a pektin dle návodu na obalu. Podle kyselosti ovoce případně dosladíme.
  3. Necháme provařit zhruba 10 minut. Ihned po vypnutí ohně plníme marmeládou připravené sklenice, zavřeme víčka a otočíme dnem vzhůru.
  4. Takto necháme sklenice až do vychladnutí.
  5. Pak už se jen můžete nenápadně vkrádat do spíže a vyjídat chutnou marmeládu z borůvek.

Zdroj: autorský text


Tipy na další recepty

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.