Tradiční francouzské palačinky – Recept na pravé Crêpes

Francouzské palačinky Crêpes jsou skvělou volbou pokud máte rádi zahraniční jídla a kuchyně. Připravte si recept na pravé francouzské palačinky rychle a jednoduše. Zkoušejte nová jídla!

Francie dokonce považuje palačinky za svoje vlastní národní jídlo, neboť recept pochází z francouzské Bretaně. Francouzské palačinky crêpe či crêpes (čti krepé) a vyznačují se tím, že jsou velmi tenké a mají lahodnou máslovou příchuť. Jsou vhodné k snídani, obědu, nebo také pokud si chcete připravit lahodnou večeři.

Co znamená francouzské slovo crêpes?

Český význam je palačinky, možná jste si to také mysleli.

francouzské palačinky
Zdroj foto: Katarzyna Hurova / Shutterstock.com

Recept na francouzské palačinky

Připravili sme pro vás recept, kde se palačinky netrhají a nelepí. Hodně to závisí na typu pánve, na které je připravujete. Často se připravují jednoduché francouzské palačinky na palacinkovači, ten se vám však vyplatí jenom tehdy, pokud je připravujete pravidelně.

Recept je pro přibližně 6 porcí palačinek, záleží na tom jakou tloušťku palačinek máte rádi.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 0,5 litru mléka
  • 100 g másla (do těsta)
  • 50 g cukru
  • sůl.
  • půl kostky másla (na smažení)
  • ovoce
  • čokoládová poleva
  • strouhaná čokoláda

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku a vejce, pak postupně přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Nakonec ještě cukr a sůl. Vymícháme na hladké a vláčné těsto.
  2. Na pánvi rozpustíme kousek másla a na něm smažíme co možná nejtenčí palačinky.
  3. Před stočením je pocukrujeme a pokapeme citronovou šťávou, tak se připravují originální francouzské palačinky.
  4. Podáváme s čerstvým ovocem (banány, jahody a jiné), zdobené čokoládovou polevou a strouhanou čokoládou, případně se šlehačkou.

Možností jak podávat palačinky je mnoho. Oblíbenou náplní do palačinek je třeba nutella, džem nebo tvaroh smíchaný s nastrouhaným jablkem a skořicí. Doporučujeme vám také oblíbené banánové palačinky.

Tip:Pokud si je chcete vylepšit, určitě vám budou chutit francouzské palačinky na slano plněné třeba špenátem, šunkou, nebo houbami.

Jak připravit francouzské palačinky bez mléka

Pokud nechcete nebo nemůžete konzumovat mléko, můžete si je crepes připravit bez mléka. Čím tedy nahradit mléko u palačinek? Můžete využít rostlinné mléko, použít čistou vodu (nebo také minerální), bílý jogurt, přidat do těsta více oleje nebo použít o dve tři vejce více.


Další oblíbené recepty na palačinky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.