4 top marinády na maso a grilování

K létu zkrátka a dobře patří i letní grilovačky. Příjemná kratochvíle, během které se sejdou přátelé i rodinní příslušníci u grilu a nad jídlem tak stráví příjemné odpoledne, které se často přehoupne až do nočních hodin. A protože i dobré jídlo, připravené jak jinak než na grilu, rozhoduje o tom, jak úspěšná grilovačka bude, zasvětili jsme následující řádky receptům na ty nejlepší marinády.

Zdroj foto: 2stockista / Shutterstock.com

Základní marináda na maso

Říká se, že kvalitní maso nepotřebuje překombinovanou a složitou marinádu. Proto vám na úvod našeho seznamu receptů na marinády představujeme základní marinádu na maso, kterou nic nezkazíte. K její přípravě potřebujete následující suroviny:

  • 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky,
  • 60 ml olivového oleje,
  • 1 čajovou lžičku soli,
  • 2 čajové lžičky nasekaného čerstvého oregana,
  • špetku pepře,
  • 1 čajovou lžičku nasekaného čerstvého tymiánu,
  • 1 stroužek rozdrceného česneku.

Veškeré ingredience smíchejte, a následně v nich maso marinujte alespoň 30 minut.

Citronovo-rozmarýnová marináda na kuřecí steaky

Pokud na grilu připravujete kuřecí steaky, s citronovo-rozmarýnovou marinádou bude šťavnaté a svěží. K její přípravě potřebujete:

  • 3 velké citrony,
  • hrst nasekaného čerstvého rozmarýnu,
  • 60 ml olivového oleje,
  • 2 rozdrcené stroužky česneku,
  • 2 čajové lžičky soli,
  • špetku pepře.

Smícháním všech surovin vytvořte marinádu, do které následně ponořte kuřecí steaky a nechte je marinovat jednu až dvě hodiny. Čím déle steaky v marinádě necháte, tím více do sebe nasají aroma citronu a rozmarýnu – a budou chutnější.

Zdroj foto: ILEISH ANNA / Shutterstock.com

Rychlá ananasová marináda

Chcete do pokrmů přenést trochu kyselosti, šťavnatosti a havajských chutí? Tak to musíte vyzkoušet ananasovou marinádu, která je lahodná a neuvěřitelně rychlá na přípravu. K její přípravě budete potřebovat:

  • 240 ml rozdrceného ananasu,
  • 80 ml sójové omáčky,
  • 80 ml medu,
  • 60 ml jablečného octa,
  • 1 stroužek drceného česneku,
  • 1 čajovou lžičku zázvoru v prášku,
  • ½ čajové lžičky drceného hřebíčku.

Opět všechny ingredience smíchejte dohromady a nechte 15 minut odpočinout. Následně do marinády ponořte maso a nechte marinovat alespoň dvě hodiny.

Marináda na žebra

Milujete grilovaná žebra? Vyzkoušejte na ně marinádu, která obsahuje následující ingredience:

  • 60 ml citronové šťávy,
  • 60 ml octa,
  • 60 ml olivového oleje,
  • 3 polévkové lžíce medu,
  • 4 stroužky drceného česneku,
  • 1 polévkovou lžíci soli,
  • špetku pepře.

Po smíchání všech surovin ponořte žebra do vzniklé marinády a nechte v lednici alespoň 12 hodin odpočívat.

Zdroj foto: stockcreations / Shutterstock.com

Ať už vyzkoušíte kterýkoliv z výše uvedených receptů, přejeme vám dobrou chuť a ať se vám každá grilovačka vydaří a všichni si pochutnáte. A ještě jeden tip závěrem: na marinování používejte skleněné či plastové mísy a vyhýbejte se těm kovovým.

TIP: Vyzkoušejte také chutnou marinádu na žebra.
Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra