PolévkyRecepty

Vydatná čínská polévka s kuřecím masem – Snadný recept

Vydatná čínská polévka s kuřecím masem – Snadný recept

Čínská polévka je vydatná a zdravá polévka s kuřecím masem, zeleninou a knedlíčky, která vás zasytí a dodá energii, bílkoviny a vitamíny. Jednou z nejoblíbenějších je čínská kuřecí polévka, kterou vám dnes představíme

Tahle polévka není příliš náročná na přípravu a zvládnete ji i v případě, pokud jste žádné jiné polévky z asijské kuchyně zatím nepřipravovali. Pojďme se tedy podívat jak uvařit čínskou polévku.

Recept na čínskou polévku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření:1 hodina Celkový čas:1 hodina 20 minutPorce:4 porce

Nejlepší čínská polévka s kuřecím masem a zeleninou. Recept na chutnou polévku z Číny si zamilujete.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Omyté kuřecí maso vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte, dokud maso není měkké.
  2. Vývar přes husté sítko sceďte a maso z kostí oberte.
  3. Jarní cibulku, mrkev, česnek, zázvor, chilli papričky a houby nakrájejte na plátky a orestujte na rozpáleném oleji.
  4. Část směsi odeberte na náplň do knedlíčků z wonton těsta.
  5. K orestované zelenině přilijte kuřecí vývar a povařte.
  6. Přidejte překrájené hráškové lusky a kukuřičky, bambusové výhonky a nakrájené kuřecí maso.
  7. Polévku povařte, přidejte sójovou omáčku, rýžové víno a dle potřeby dosolte.
  8. Na plátky těsta rozdělte náplň, kterou jste si odložili stranou a vytvořte šátečky.
  9. Šátečky vložte do polévky, povařte a můžete servírovat.
čínská polévka
Zdroj foto: AnjelikaGr / Shutterstokc.com

Jak vylepšit čínskou polévku?

  • Pokud chcete polévku s větším obsahem bílkovin, můžete do ní rozkvedlat vejce.
  • Do polévky můžete přidat i nadrobno nakrájené pečené kuře nebo jiné maso.
  • Můžete si připravit také vegetariánskou verzi polévky a namísto kuřecího vývaru můžete polévku uvařit z vývaru zeleninového a maso nahradit tofu nebo tempehem.
  • Do polévky můžete namísto knedlíčků použít rýžové nudle.
  • Domácí čínská polévka se může dochutit limetkovou šťávou.
  • Pikantní čínská polévka se získá tak, že do ní přidáte více chilli papriček (čerstvých či sušených) nebo ji ochutíte ostrou chilli omáčkou.
  • Polévku můžete doplnit i o mořskou řasu. Dodá do ní další bílkoviny.
  • Pokud budete polévku jíst hůlkami, servírujte ji v hluboké misce.

Které jsou nejlepší čínské polévky?

Velmi oblíbená je i u nás japonská polévka miso, asijská nudlová polévka Pho bo, thajská kokosová polévka Tom Kha Kai nebo japonská nudlová polévka ramen.

Můžete si připravit také různé variace čínských polévek:

  • polévku s nudlemi a žampiony
  • čínskou kuřecí polévku
  • ostrokyselou čínskou polévku
  • asijskou rybí polévku
  • nebo například čínskou polévku s knedlíčky.

Jednoduchá čínská polévka se dá také uvařit s použitím nudlí a koření z instantní polévky Mi Kim Chi, když do ní přidáte maso a zeleninu.

Zdroj: insanelygoodrecipes.com


Další recepty na polévky

Share this post

About the author

Dobrý den. Mé jméno je Jana Fojtíková. Jsem mámou dvou dětí a velký nadšenec do psaní. Tato záliba mě drží už od doby, co jsem se v první třídě naučila vládnout perem a poznávat písmena. Kromě rodiny k mým koníčkům patří historie, procházky přírodou, kynologie, akvaristika a také četba knih, klidně i v elektronické podobě.