Připravte speciální polévku Pho bo. Netradiční vietnamská polévka

Pho bo je velmi oblíbené, spojuje totiž silný vývar, ve kterém najdeme specifické nudle, dle kterých tento pokrm dostal svůj název. Do polévky navíc patří řada dalších skvělých surovin, které společně tvoří jedinečnou chuť.

Vietnamská polévka Pho bo. Zdroj foto: Chzu / Shutterstock.com

Suroviny na vývar:

  • 700 g morkových kostí,
  • 500 g hovězí oháňky,
  • 1 300 g hovězích žeber,
  • 2 cibule,
  • větší kus čerstvého zázvoru,
  • 5 lžic rybí omáčky,
  • lžíce třtinového cukru,
  • jedna celá skořice,
  • 5 kusů hřebíčku,
  • 10 semínek koriandru,
  • 3 badyány,
  • špetka kardamomu,
  • sůl.

Do polévky:

  • 250 g hovězího masa (falešná svíčková),
  • 3 jarní cibulky,
  • rýžové nudle,
  • svazek koriandru,
  • červená cibule,
  • limetka,
  • chilli paprička,
  • bambusové klíčky,
  • omáčka Hoisin a rybí omáčka dle chuti.
Tradiční vietnamská polévka Pho bo s bylinkami. Zdroj foto: Elena Eryomenko / Shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Zázvor a cibuli neloupejte, pouze rozkrojte napůl. Připravte si hrnec na polévku, ve kterém nasucho osmahnete zeleninu. Poté ji vyjměte a hrnec umyjte.
  2. Vložte hovězí žebra, hovězí oháňku a morkové kosti a hrnec naplňte studenou vodu. Směs přiveďte k varu, poté vypněte a vodu vylijte. Maso důkladně očistěte.
  3. Poté opět dejte maso do hrnce se studenou vodou a přidejte cibuli se zázvorem. Přidejte také skořici, kardamom, koriandr, badyán a hřebíček. Dle chuti přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a špetku soli.
  4. Polévku nechte vařit, ideálně na mírném plamenu zhruba 5 hodin. Nezapomeňte dolívat pravidelně vodu tak, aby byl hrnec plný.
  5. Jakmile je vývar připravený, vyjměte všechny suroviny a přeceďte ho přes plátýnko. Dochuťte solí a rybí omáčkou.
  6. Ještě, než se vrhnete na podávání, nechte na 30 minut namočit rýžové nudle ve studené vodě.
  7. Syrové hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky, připravte si bylinky a všechny ostatní suroviny do polévky.
  8. Vývar přiveďte k varu. Do talíře si připravte nudle a maso a přelijte je vývarem. Na závěr pak můžete libovolně dozdobit bylinkami, cibulí a bambusovými klíčky.
  9. K dochucení přidejte na stůl limetu, chilli a omáčky.

Pho bo je velmi specifická polévka, kterou si jistě zamilujete. Recept je poměrně variabilní, takže si pokrm můžete přizpůsobit podle svých chutí.

Zdroj: fresh.iprima.cz

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.