Polévka Pho bo: Recept na vietnamskou pikantní polévku

Polévka Pho bo je oblíbená i u nás, protože jejím základem je silný vývar. Jedná se o tradiční vietnamskou pikantní polévku, která je velmi vydatná. Vyzkoušejte Pho bo recept.

Co obsahuje Pho bo

Možná jste o receptu Pho bo ještě neslyšeli, nepatří totiž mezi typicky české recepty na polévky. Jedná se o typickou vietnamskou polévku, která je podávána v tradiční misce. Připravit si ji však můžete i tehdy, nemáte-li doma pravou misku na vietnamskou polévku. Chutná výborně a zároveň obzvlášněte váš jídelníček.

Základem polévky je vývar z krůty a hovězího masa. Nejde však o tradiční český vývar, protože k dochucení vývaru se používá spojení chutí koření, badyánu, hřebíčků, koriandru, skořice či zázvoru.

Polévka Pho bo je velmi vydatná, jelikož obsahuje rýžové nudle, kousky masa i zeleninu. Možná se vám zdá, že na polévku je zapotřebí trochu více surovin, určitě to však stojí za to, výsledné spojení chutí překvapí vás, i vaše chuťové pohárky.

Polévka Pho bo – recept na vietnamskou pikantní polévku

Obtížnost:AdvancedČas přípravy: 15 minutČas vaření:5 hodin 30 minutCelkový čas:5 hodin 45 minutPorce:6 porce

Popis receptu

Pokud jste milovníky chilli a všeho pálivého, pak si připravíte vietnamskou pikantní polévku s přidáním chilli papriček – množství již závisí na vaší chuti a preferencích. Naopak, pokud pikantní jídla nemáte v oblibě, tuto suroviny vynechejte.

Suroviny na vývar

  • Suroviny do polévky Pho bo

Postup polévky Pho bo krok za krokem

  1. Zázvor a cibuli neloupejte, pouze rozkrojte napůl. Připravte si hrnec na polévku, ve kterém nasucho osmahnete zeleninu. Poté ji vyjměte a hrnec umyjte.
  2. Vložte hovězí žebra, hovězí oháňku a morkové kosti a hrnec naplňte studenou vodu. Směs přiveďte k varu, poté vypněte a vodu vylijte. Maso důkladně očistěte.
  3. Poté opět dejte maso do hrnce se studenou vodou a přidejte cibuli se zázvorem. Přidejte také skořici, kardamom, koriandr, badyán a hřebíček. Dle chuti přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a špetku soli.
  4. Polévku nechte vařit, ideálně na mírném plamenu zhruba 5 hodin. Nezapomeňte dolívat pravidelně vodu tak, aby byl hrnec plný.
  5. Jakmile je vývar připravený, vyjměte všechny suroviny a přeceďte ho přes plátýnko. Dochuťte solí a rybí omáčkou.
  6. Ještě, než se vrhnete na podávání, nechte na 30 minut namočit rýžové nudle ve studené vodě.
  7. Syrové hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky, připravte si bylinky a všechny ostatní suroviny do polévky.
  8. Vývar přiveďte k varu. Do talíře si připravte nudle a maso a přelijte je vývarem. Na závěr pak můžete libovolně dozdobit bylinkami, cibulí a bambusovými klíčky.
  9. K dochucení přidejte na stůl limetu, chilli a omáčky.

TIPY

  • Jak servírovat polévku Pho bo? Těsně předtím, než začnete jíst, vymačkejte do polévky limetku.
  • Praví vietnamští gurmáni podávají polévku tak, že svíčkovou nakrájejí na tenoučké plátky, syrové je uloží na talíř a ty se přelijí horkou polévkou. Tenké plátky masa se uvaří a zároveň zůstanou opravdu šťavnaté
Klíčová slova:vietnamská polévka, polévka pho bo, vietnamská pikantní polévka, pho bo recept

Vietnamská polévka Pho je velmi specifická polévka, kterou si jistě zamilujete. Recept je poměrně variabilní, takže si pokrm můžete přizpůsobit podle svých chutí.

Význam slova pho bo

Pokud se ptáte, kde se vzal název této vietnamské polévky, je to jednoduché. Pho v překladu znamenají široké nudle a název pho bo` označuje hovězí vývar, spojení slov tedy označuje tradiční vietnamskou pikantní polévku Pho bo.

Zdroj: vietworldkitchen.com, delightfulplate.com


Další recepty na polévky

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.