Frankfurtská polévka: Recept s párkem a bramborem
Milujete frankfurtskou polévku? A napadlo vás někdy, jak přišla ke svému jménu? V následujícím článku se dozvíte nejenom o tom, kde se tahle polévka vzala, ale také se s vámi podělíme o snadný a rychlý postup k její přípravě.

Odkud pochází frankfurtská polévka?
Pokud vás napadlo, že má frankfurtská polévka našich babiček něco společného s Frankfurtem nad Mohanem, máte pravdu. Právě v tomto městě se v 15. století vyráběly ty nejlepší párky.
A protože naše země byla vždycky nějakým způsobem propojená s Nemeckem, není divu, že se k nám uzeniny dostávaly právě odtamtud. A proto i tradiční česká polévka získala pojmenování odvozením od názvu města Frankfurt.
Frankfurtská polévka s párkem
Chcete si pravou frankfurtskou polévku s párkem a bramborem, která je vhodná i pro děti připravit doma? Její příprava je velice jednoduchá a skládá se z pouhých několika surovin. Před tím, než si nachystáte hrnec, na čtyři porce polévky si připravte:
Suroviny
Postup práce
- Na másle nechte zezlátnout cibulku, přidejte prolisovaný česnek, poprašte moukou a nechte zapražit.
- Následně přidejte mletou papriku a přilijte trochu vývaru. Důsledně míchejte, aby se netvořily hrudky.
- Přidejte pokrájené brambory, zbytek vývaru, kmín, špetku pepře a přiveďte k varu.
- Vařte do změknutí brambor, pak přidejte nakrájené párky, dosolte a podávejte.
Tipy na vylepšení polévky
Pokud chcete recept trochu obměnit, můžete párky před přidáním do polévky osmahnout na panvici. Pokud preferujete smetanové, jako je třeba smetanová brokolicová polévka, jednoduše přidejte ke konci do jemné frankfurtské polévky smetanu (nebo mléko) a ještě chvíli povařte.

Pohrát si také můžete s bylinkami a zeleninou, můžete do ní přidat také čerstvou petržel, libeček anebo třeba provensálské koření.
Luxusní frankfurtská polévka vás příjemně prohřeje a zasytí. Dobrou chuť!
Další recepty na polévky