Frankfurtská polévka: Jak si ji doma uvařit?
Milujete frankfurtskou polévku? A napadlo vás někdy, jak přišla ke svému jménu? V následujícím článku se dozvíte nejenom o tom, kde se frankfurtská polévka vzala, ale také se s vámi podělíme o snadný a rychlý postup k její přípravě.

Frankfurt nad Mohanem
Pokud vás napadlo, že má frankfurtská polévka něco společného s Frankfurtem nad Mohanem, máte pravdu. Právě v tomto městě se v 15. století vyráběly ty nejlepší párky. A protože naše země byla vždycky nějakým způsobem propojená s Nemeckem, není divu, že se k nám uzeniny dostávaly právě odtamtud. A proto i tradiční česká polévka získala pojmenování odvozením od názvu města Frankfurt.
Ingredience na přípravu polévky
Chcete si frankfurtskou polévku připravit doma? Její příprava je velice jednoduchá a polévka se skládá z pouhých několika surovin. Před tím, než si nachystáte hrnec, na čtyři porce polévky si připravte:
- nadrobno pokrájenou cibuli,
- prolisovaný česnek (2-3 stroužky),
- nakrájené brambory (4 ks),
- máslo (30 g),
- mletou papriku,
- kmín,
- sůl a pepř,
- nakrájený párek,
- hladkou mouku,
- 1 litr vývaru.

Příprava frankfurtské polévky
- Na másle nechte zezlátnout cibulku, přidejte prolisovaný česnek, poprašte moukou a nechte zapražit.
- Následně přidejte mletou papriku a přilijte trochu vývaru. Důsledně míchejte, aby se netvořily hrudky.
- Přidejte pokrájené brambory, zbytek vývaru, kmín, špetku pepře a přiveďte k varu.
- Vařte do změknutí brambor, pak přidejte nakrájené párky, dosolte a podávejte.
Pokud chcete polévku trochu obměnit, můžete párky před přidáním do polévky osmahnout. Pokud preferujete smetanové polévky, jednoduše přidejte ke konci mléko a smetanu. A pohrajte si také s bylinkami, vyzkoušejte čerstvou petrželku, libeček anebo třeba provensálské koření.
Frankfurtská polévka vás příjemně prohřeje a zasytí. Dobrou chuť!