Drobenkový koláč s ovocem: Recept jako od babičky

Drobenkový koláč je vzpomínkou na dětství, protože naše babičky ho prostě uměly nejlépe. Máte doma čerstvé ovoce a chcete ho zužitkovat? Pak si určitě upečte ten nejlepší drobenkový koláč.

drobenkový koláč
Zdroj foto: istetiana / Shutterstock.com

Postup přípravy není příliš složitý, a přesto vás svou chutí a vláčným těstem dostane. Na rychlý drobenkový koláč můžete využít jakékoliv ovoce, které doma máte, a vůbec nebude vadit, když využijete i ovoce z konzervy. I když s tím čerstvým se to nedá porovnat.

Za nás můžeme nejvíc odporučit:

  • drobenkový koláč s jablky
  • drobenkový švestkový koláč
  • drobenkový koláč s borůvkami.

Můžete si také připravit drobenkový koláč s rebarborou, jahodami, broskvemi, meruňkami, nebo využijte černý rybíz nebo borůvky. Ovoce můžete i namíchat a koláč bude zajímavější.

Recept na drobenkový koláč s ovocem

Suroviny nemusíte vážit, protože máme pro vás recept na hrnkový drobenkový koláč.

Suroviny na drobenkový koláč

  • 1 hrnek cukru krupice,
  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • 125 g másla,
  • 1 balení vanilkového cukru,
  • 1 balení prášku do pečiva (nebo vhodné náhrady kypřicího prášku),
  • 2 vejce,
  • asi třičtvrtě hrnku mléka,
  • ovoce dle vlastní chuti.

Postup přípravy

  1. Do mísy si dáme cukr, polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo.
  2. Ručně si uděláme ze surovin drobenku, kterou je nutné dobře propracovat.
  3. Drobenku si rozdělíme, 1 hrneček si dáme stranou.
  4. Ze zbylé drobenky si připravíme těsto na koláč.
  5. K posýpce přidáme mléko, 2 vajíčka a kypřicí prášek do pečiva.
  6. Těsto dobře promícháme a vlijeme na plech, který jsme si předem vyložili pečicím papírem. Plech ale můžeme i vymazat máslem a vysypat moukou, jak to dělávaly naše babičky, které pečicí papír tolik nevyužívaly, jako my dnes.
  7. Na těsto poklademe omyté ovoce, a to ještě posypeme zbytkem drobenky, kterou jsme si před tím odložili.
  8. Troubu si vyhřejeme přibližně na 180 stupňů a pečeme.
  9. Zda je koláč již hotový, zjistíme za pomoci špejle, na níž se nesmí těsto přilepit.

Koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Těsto bude krásně vláčné, i když jej nestihnete sníst hned.

TIP: Vyzkoušejte také drobenkový koláč s tvarohem, nebo pudinkem. To uděláte jednoduše tak, že na začátku receptu si do mísy přimícháte k ostatním surovinám 100 g tvarohu, případně více dle vašeho uvážení.

Dobrou chuť!

Zdroj: cookingclassy.com


Další recepty na koláče a moučníky

4/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra