Avokádová pomazánka: Zdravá a jednoduchá pochoutka. Jak ji připravit?

Avokádová pomazánka je skvělá volba pro dopolední svačinku nebo snídani, jelikož obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a zdravých tuků – a její příprava je opravdu rychlá.

Všechno, co budete potřebovat, je pár zralých avokád, česnek a zhruba 5 minut času. Komu by se chtělo utrácet za předem připravenou pomazánku, když navíc nevíte, co do ní bylo všechno přidáno? Není nad poctivou domácí přípravu.

Zdroj foto: Larisa Blinova / Shutterstock.com

Avokádová pomazánka – příprava

Když budete avokádo na pomazánku vybírat v obchodě, kupte si takové, které je již na pohmat měkčí, ale nemá ještě promáčkliny. Prostě „tak akorát“. Tvrdé avokádo by se vám složitě mačkalo – a ani jeho chuť by nebyla dostatečně vláčná, jak je pro tuto pomazánku potřeba.

  • Vezměte avokádo a rozřežte napůl.
  • Vyjměte pecku.
  • Pomocí velké lžíce vydlabete rozřezané poloviny.
  • Vložte po misky a vidličkou rozmačkejte.
  • Nyní přidejte česnek dle chuti a osolte.

Náš tip: Přidejte do pomazánky také nadrobno nakrájená cherry rajčátka a syrovou cibuli.

S čím podávat?

Záleží na tom, jestli máte zrovna dietu. Mnoho lidí si dopřává tuto pomazánku na žitném chlebu nebo rohlíku, jelikož pšeničné bílé pečivo je na hubnutí zcela nevhodné. Nicméně je také chutná na opečeném toastu či krekrech. I slunečnicový chléb dokáže podtrhnout chuť avokáda ve spojení s jeho semínky.

Zdroj foto: Liliya Kandrashevich / Shutterstock.com

Proč jsou avokáda tak zdravá?

  1. 1 avokádo obsahuje více draslíku než banán, což příznivě reguluje hladinu krevního tlaku.
  2. Je plné antioxidantů, které jsou dobré pro zdraví očí.
  3. Je v něm obsažena spousta vlákniny, co vás dokáže zasytit, takže je také dobré avokádo konzumovat při dietách.

Aby vám avokádová pomazánka nezhnědla, zakapejte ji citronovou šťávou, která zachová svěžest a zabrání tomu, aby vám pomazánka změnila barvu a zůstala krásně zelená i v lednici.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.