Vafle jsou skvělé na snídani i večeři. Jak je připravit tak, aby byly krásně nadýchané?
Milujete sladká jídla? V tom případě ve vašem jídelníčku nesmí chybět originální vafle, které jsou velmi jednoduché na přípravu a perfektně chutnají. K jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a dobrý vaflovač.

Dobré vafle uděláte jen s kvalitním vaflovačem
Než si domů pořídíte další kousek do vaší kuchyňské sbírky v podobě vaflovače, nejprve si ujasněte, jak často toto sladké jídlo budete dělat. Pokud jen občas, nemusíte utrácet tisíce. Můžete si pořídit například trojkombinaci. S jedním strojem pak uděláte nejen vafle, ale také tousty, a můžete s ním i grilovat. Pokud však chcete, aby se vafle staly součástí vašeho pravidelného jídelníčku, vsaďte raději na zařízení, které má pouze jednu funkci, protože bude výkonnější.
Originální vafle
Na přípravu originálních vaflí pro 4 osoby budete potřebovat:
- 375 ml plnotučného mléka,
- ½ lžičky soli,
- 1,5 lžíce krupicového cukru,
- 3 vejce velikosti M,
- 440 ml hladké mouky,
- 8 lžic oleje,
- ½ balíčku prášku do pečiva,
- na ozdobu šlehačku a jahodovou marmeládu.

Pracovní postup
- Nejprve si rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- Ve větší misce smíchejte mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, žloutky, olej a mléko.
- Prášek do pečiva můžete nahradit jedlou sodou, jen ji použijte o polovinu méně.
- Těsto míchejte tak dlouho, dokud není úplně hladké a krémové. Potom do něho vmíchejte tuhý sníh, který si připravíte předem z bílků.
- Hotové těsto postupně dávejte do vaflovače a upečte.
- Ještě teplé vafle potírejte marmeládou a navrch ozdobte šlehačkou.
- Můžete polít také čokoládovou polevou.
Vafle se stanou součástí vašeho jídelníčku, a protože jsou až extrémně dobré, budete se k nim rádi vracet, a to nejen v podobě skvělé snídaně, ale také dobré večeře – či si je uděláte odpoledne jen tak ke kávě.