Vafle jsou skvělé na snídani i večeři. Jak je připravit tak, aby byly krásně nadýchané?

Milujete sladká jídla? V tom případě ve vašem jídelníčku nesmí chybět originální vafle, které jsou velmi jednoduché na přípravu a perfektně chutnají. K jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a dobrý vaflovač.

Zdroj foto: Nataliya Arzamasova / Shutterstock.com

Dobré vafle uděláte jen s kvalitním vaflovačem

Než si domů pořídíte další kousek do vaší kuchyňské sbírky v podobě vaflovače, nejprve si ujasněte, jak často toto sladké jídlo budete dělat. Pokud jen občas, nemusíte utrácet tisíce. Můžete si pořídit například trojkombinaci. S jedním strojem pak uděláte nejen vafle, ale také tousty, a můžete s ním i grilovat. Pokud však chcete, aby se vafle staly součástí vašeho pravidelného jídelníčku, vsaďte raději na zařízení, které má pouze jednu funkci, protože bude výkonnější.

Originální vafle

Na přípravu originálních vaflí pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 375 ml plnotučného mléka,
  • ½ lžičky soli,
  • 1,5 lžíce krupicového cukru,
  • 3 vejce velikosti M,
  • 440 ml hladké mouky,
  • 8 lžic oleje,
  • ½ balíčku prášku do pečiva,
  • na ozdobu šlehačku a jahodovou marmeládu.
Zdroj foto: antoerre / Shutterstock.com

Pracovní postup

  1. Nejprve si rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Ve větší misce smíchejte mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, žloutky, olej a mléko.
  3. Prášek do pečiva můžete nahradit jedlou sodou, jen ji použijte o polovinu méně.
  4. Těsto míchejte tak dlouho, dokud není úplně hladké a krémové. Potom do něho vmíchejte tuhý sníh, který si připravíte předem z bílků.
  5. Hotové těsto postupně dávejte do vaflovače a upečte.
  6. Ještě teplé vafle potírejte marmeládou a navrch ozdobte šlehačkou.
  7. Můžete polít také čokoládovou polevou.

Vafle se stanou součástí vašeho jídelníčku, a protože jsou až extrémně dobré, budete se k nim rádi vracet, a to nejen v podobě skvělé snídaně, ale také dobré večeře – či si je uděláte odpoledne jen tak ke kávě.

 

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely Souhlasím Více informací