Čínské nudle jedli lidé už 200 let př. n. l. Proč jsou tak oblíbené?
Čínské nudle znají lidé snad od pradávna a musí na nich být něco výjimečného, protože ani po několika tisících letech jejich obliba neklesla, ba právě naopak. Z Číny, odkud pocházejí, se postupně rozšířily do celého světa, takže si dnes i vy můžete v pohodlí vašeho domova uvařit vynikající jídlo s nádechem asijských zemí.

Čínské nudle znají lidé už po mnoho let
Čínské nudle jsou naprostá delikatesa a existuje mnoho masových i bezmasých receptů, kde hrají prim. Na rozdíl od našich prapředků si však můžete vybrat druh, jaký si chcete uvařit. Čínské nudle bývají pšeničné, rýžové například nebo ze škrobu. Připravte si i vy tuhle delikatesu, která potěší vaše chuťové buňky a skvěle se hodí k obědu, večeři nebo jen tak na chuť. Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí.
Čínské nudle s kuřecím masem
Na přípravu čínských nudlí s kuřecím masem pro 2 osoby budete potřebovat:
- 1 balíček čínských nudlí,
- 2 menší kuřecí prsíčka,
- špetku grilovacího koření,
- špetku kari koření,
- tmavou čínskou sójovou omáčku,
- 1 mrkev,
- ¼ pórku,
- sůl,
- ½ cibule,
- 2 stroužky česneku.

Pracovní postup:
- Cibulku a česnek nakrájejte nadrobno a lehce osmahněte na větší pánvi.
- Kuřecí prsa také nakrájejte na kostičky a osmahněte na cibulovém základu.
- Ke směsi přidejte mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a pórek nakrájený na tenká kolečka.
- Přidejte sůl, grilovací koření, kari a tmavou čínskou sójovou omáčku.
- Mezitím uvařte nudle podle návodu, který je napsán na jejich obalu, a následně je sceďte.
- Uvařené čínské nudle přidejte k masu, promíchejte, a ještě chvíli na pánvi opékejte.
- Znovu dochuťte dle vlastní chuti sójovou omáčkou a podávejte.
Pro ještě lepší chuť naložte kuřecí prsa den předem do oleje smíchaného s grilovacím kořením, kari a sójové omáčky. Dobrou chuť!