Dort Pavlova by měl ochutnat každý. Vy si ho připravte klidně i sami doma

Upečení dortu Pavlova mě lákalo již nějakou tu dobu. Viděla jsem ho všude, ale vždy mě nakonec něco odradilo, a raději jsem upekla něco ověřené. Když jsem však jednou v obchodě našla marakuju a maliny, napadlo mě, že by mohly spolu vytvořit zajímavou kyselejší chuť – a nápad na dort Pavlova byl na světě.

Vždycky jsem si myslela že jeho příprava je složitá, ale opak byl pravdou. Prostudovala jsem si postup, jak na něj, a pustila se do pečení. Na přípravu budete potřebovat jen pár ingrediencí. Dortík byl velmi chutný a osvěžující.

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Doba přípravy: 35 minut

Doba pečení: 1 hodina 30 minut

Počet porcí: 6

Náročnost: středně náročný

Kategorie: dezerty

Ingredience

Těsto

  • 5 vaječných bílků,
  • 250 g krystalového cukru,
  • 1 PL kukuřičného škrobu,
  • 1 lžičku bílého vinného octa.

Krém

  • 250 ml smetany na šlehání 33%,
  • 250 g mascarpone,
  • 2 PL moučkového cukru,
  • 3 ks marakuji,
  • maliny.
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup

  1. Oddělíme si vaječné žloutky od bílků a pustíme se do jejich šlehání. Šleháme klidně i 5-7 minut a postupně přidáváme krystalový cukr. Do takto připraveného sněhu přimícháme ještě kukuřičný škrob a bílý vinný ocet.
  2. Na plech si nachystáme pečicí papír, na který si předkreslíme kruh o průměru 20 cm. Sníh naneseme na papír do připraveného kruhu a dáme péct do trouby na přibližně hodinu a půl při teplotě 130 °C. Upečený sněhový korpus po dopečení necháme ještě minimálně půlhodinku ve vypnuté troubě.
  3. Pokud se sněhový korpus peče, připravíme si jednoduchý krém. Vyšleháme si smetanu, do které přidáme mascarpone, a nakonec práškový cukr. Hotovo. Odložíme ho do lednice a počkáme, dokud nebude korpus připraven.
  4. Na korpus navrstvíme mascarpone krém a lžičkou naneseme dužinu s marakujou a maliny. Na ozdobu použijeme nakrájenou marakuju a celé kousky malin.
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Alergeny: 1,7.

Pokud však doma nemáte mnou zvolené ovoce a nechce se vám jít do obchodu nebo na trh, klidně zvolte to, co právě doma máte. Dort Pavlova jsem už viděla v různých variantách, ať už s čokoládou, směsí lesního ovoce, kávou, či dokonce se slaným karamelem. Inspiraci se meze nekladou, takže pokud ji vyzkoušíte s něčím originálním, dejte mi vědět. Velmi mě potěšíte.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely Souhlasím Více informací