Cheesecake pětkrát jinak! Vyzkoušejte ty nejlepší dezerty

Není nad sladký dezert k odpolední kávě. Pokud i vy a vaše rodina milujete dobré dezerty, pak vás musí rozhodně nadchnout i křehký a jemný cheesecake. Jak jej připravit?

Zdroj obrázku: Vladislav Noseek / Shutterstock.com
Zdroj obrázku: Vladislav Noseek / Shutterstock.com

Cheesecake

Cheesecake patří k vůbec nejoblíbenějším sladkým pokrmům, které si můžete vychutnat v cukrárně, kavárně, ale také u vás doma. Jestliže se naučíte poměrně jednoduchý recept na korpus a jemný krém, pak můžete experimentovat s nejrůznějším zdobením či příchutěmi. Připravili jsme pro vás pět nejlepších příprav cheesecaků, které vás nadchnou nejen svým vzhledem, ale také fantastickou chutí.

Bílý limetkový cheesecake

Tato dobrota vás nadchne už od pohledu. Při servírování si totiž zamilujete jeho sněhobílý vzhled i svěží vůni. Limetka spolu s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami tvoří zajímavou kombinaci, kterou si budete chtít vychutnávat ke každé odpolední kávě.

Pro přípravu tohoto dezertu budete potřebovat

  • 2 limetky,
  • 350 g bílé čokolády,
  • 300 g karamelových sušenek Lotus,
  • 125 g másla,
  • 250 g mascarpone,
  • 300 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve si nastrouhejte kůru z limetek, nalámejte na menší kousky bílou čokoládu a rozdrťte sušenky z karamelu.
  2. Tuto směs nasypejte do rozpuštěného másla a dobře rozmíchejte. Naplňte jí celé dno korpusu na dort o velikosti 23 cm.
  3. Smetanu rozehřejte a přidejte do ní bílou čokoládu. Směs by měla být krásně krémová a rozmíchaná dohladka.
  4. V druhé misce si vyšlehejte mascarpone, do něhož vmíchejte směs smetany a bílé čokolády, přidejte také šťávu z limetky.
  5. Směs z bílé čokolády nalijte do formy a dejte do lednice ztuhnout na dvě hodiny.

Po ztuhnutí stačí cheesecake ozdobit kůrou z limetky či celými plátky pro ještě větší svěžest. Pokud chcete tuto dobrotu ještě více vyšperkovat, můžete přidat na povrch trochu strouhaného kokosu.

Levandulový cheesecake

Druhý recept na lahodný cheesecake můžete připravit z již zmíněného nepečeného korpusu, stejně tak ale můžete vyzkoušet i pečené, lahodné těsto.

Budete potřebovat:

  • 60 g másla,
  • 1 žloutek,
  • 50 g moučkového cukru,
  • špetku soli,
  • 125 g hladké mouky,
  • lžíci studené vody.

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smíchejte dohromady a nechte chvíli vychladnout.
  2. Z těsta pak rozválejte kruh, aby se vám dobře vešel do dortové formy vyložené pečicím papírem.
  3. Těsto dobře utěsněte do okrajů formy a propíchejte vidličkou. V troubě rozehřáté na 180 °C nechte péct osm minut.

Na krém si připravte

  • 1000 g krémového sýra nebo ricotty,
  • 4-5 vajec,
  • šťávu a kůru z jednoho citronu,
  • 175 g cukru krystal,
  • 2 lžíce levandulového extraktu.

Postup přípravy krému:

  1. Smíchejte ricottu s cukrem a vmíchejte také levandulový extrakt pro provonění směsi.
  2. Opatrně přidávejte jedno vejce po druhém a dobře promíchejte. Přidejte také citron.
  3. Takto připravený nadýchaný krém nalijeme na předpečený korpus.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C, na dno trouby dejte rendlík s vodou, na mřížku nad vložte formu s těstem a krémem.
  5. Nejdříve pečte na 180 °C, po čtvrthodině zmírněte teplotu na 125 °C a pečte další půlhodinu. Po upečení nechte cheesecake vychladnout, dříve se do zdobení nepouštějte.

Navrch si můžete připravit klasické želé, do něhož přidáte ještě další levandulový extrakt spolu s kůrou z citronu. Želé nalijte na cheesecake a nechte ztuhnout. Při servírování můžete ozdobit kytičkou z levandule.

Zdroj obrázku: Happy Max / Shutterstock.com
Zdroj obrázku: Happy Max / Shutterstock.com

Klasický čokoládový cheesecake

Pokud milujete nezdobené dezerty a libujete si v minimalismu, zamilujete si klasický čokoládový cheesecake. Do nepečeného korpusu přidejte také strouhanou čokoládu, výbornou volbou bude hořká. Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, přidejte k ní mascarpone a směs spojte s vyšlehanou domácí šlehačkou. Krém přidáme na sušenkový základ a necháme ztuhnout. Nakonec přidáme ještě čokoládovou polevu.

S čokoládovým korpusem můžete připravit také výborný kokosový cheesecake. Strouhaný kokos přidejte jak do sušenkového korpusu, tak do náplně. Náplň připravte z tvarohu, kokosového mléka, strouhaného kokosu, cukru, zakysané smetany a kakaa. Navrch nesmí chybět strouhaný kokos nebo plátky kokosu, které vypadají fantasticky.

Karamelový cheesecake s banány

Každou návštěvu odzbrojíte originálním cheesecakem s karamelem a banány. Opět nepečený korpus s čokoládovým krémem tentokrát nazdobte karamelovou polevou a přidejte navrch tenké plátky banánu. Takový cheesecake je snadný na přípravu, nádherně voní, vypadá fantasticky a nezapomenutelně chutná.

A který cheesecake zkusíte vy?

Zdroj: sallysbakingaddiction.com, cookiesandcups.com

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely SouhlasímVíce informací