Skip to content

Recepty, zahrada, bydlení a životní styl

  • Domů
  • Recepty
    • Drinky a nápoje
      • Sirupy
    • Přílohy
      • Omáčky
    • Dorty a dezerty
    • Koláče a moučníky
      • Bábovky
      • Cheesecake
      • Muffiny
      • Palačinky
    • Hlavní jídla a oběd
      • Bezmasá jídla
      • Houby
      • Ryby
      • Saláty
      • Sladké recepty
      • Těstoviny
      • Kuřecí maso
      • Vepřové maso
      • Hovězí maso
      • Mleté maso
    • Polévky
      • Krémové polévky
      • Luštěninové polévky
      • Zeleninové polévky
    • Pomazánky
    • Tipy do kuchyně
    • Snídaně
    • Večeře
  • Zahrada
    • Atlas rostlin
    • Péče o zahradu
    • Rekonstrukce a úprava zahrady
    • Rostliny a květiny
      • Bylinky
      • Letničky
      • Ovoce
      • Stromy a keře
      • Trvalky a skalničky
      • Zelenina
  • Životní styl
    • Láska a vztahy
    • Móda a Krása
    • Oddech a zábava
    • Rodina
    • Zvířata
      • Plemena psů
    • Komerční články
  • Bydlení
    • Dekorace a výzdoby
    • Jak vybrat do domácnosti
    • Jak vyčistit
    • Pokojové rostliny
    • Styly bydlení
  • Cestování
    • Cestovatelské tipy a rady
    • Dovolená v Česku
    • Nejznámější města světa
  • Technika a zařízení
    • Auto-moto
    • IT & mobilní telefony
    • Jak vybrat zařízení
  • Kontakt

Recepty, zahrada, bydlení a životní styl

  • Domů
  • Recepty
    • Drinky a nápoje
      • Sirupy
    • Přílohy
      • Omáčky
    • Dorty a dezerty
    • Koláče a moučníky
      • Bábovky
      • Cheesecake
      • Muffiny
      • Palačinky
    • Hlavní jídla a oběd
      • Bezmasá jídla
      • Houby
      • Ryby
      • Saláty
      • Sladké recepty
      • Těstoviny
      • Kuřecí maso
      • Vepřové maso
      • Hovězí maso
      • Mleté maso
    • Polévky
      • Krémové polévky
      • Luštěninové polévky
      • Zeleninové polévky
    • Pomazánky
    • Tipy do kuchyně
    • Snídaně
    • Večeře
  • Zahrada
    • Atlas rostlin
    • Péče o zahradu
    • Rekonstrukce a úprava zahrady
    • Rostliny a květiny
      • Bylinky
      • Letničky
      • Ovoce
      • Stromy a keře
      • Trvalky a skalničky
      • Zelenina
  • Životní styl
    • Láska a vztahy
    • Móda a Krása
    • Oddech a zábava
    • Rodina
    • Zvířata
      • Plemena psů
    • Komerční články
  • Bydlení
    • Dekorace a výzdoby
    • Jak vybrat do domácnosti
    • Jak vyčistit
    • Pokojové rostliny
    • Styly bydlení
  • Cestování
    • Cestovatelské tipy a rady
    • Dovolená v Česku
    • Nejznámější města světa
  • Technika a zařízení
    • Auto-moto
    • IT & mobilní telefony
    • Jak vybrat zařízení
  • Kontakt
  • Home
  • Recepty
  • Koláče a moučníky
  • Cheesecake

Cheesecake

Vyzkoušejte jednoduché a rychlé recepty na cheesecake. Na Tipio.cz naleznete chutné cheesecake s různými příchutěmi, ochutnejte například citrónové nebo levandulové.

Mezi nejlepší cheesecake patří ten čokoládový, je velice jednoduchý na přípravu.

Co je cheesecake?

Dezert cheesecake má typickou podobu, a to jsou dvě vrstvy. Jednou z nich krusta, na kterou jsou použité rozdrobené sušenky s máslem, a tou druhou je sýrová nebo tvarohová vrstva.

I když na první pohled vypadá jeho příprava jednoduše, je důležité dodržet správný postup, abyste místo cheesecake neupekli jen nějaký obyčejný tvarohový koláč, jeden z mnoha.

Tipy, jak připravit nejlepší cheesecake

  • směs sýru a cukru míchejte v robotu na nejnižší rychlost, nebo v ruce za použití metličky. Účelem je dostat do směsi co nejméně vzduchu,
  • upečený cheesecake nechejte pomalu chladnout v otevřené troubě,
  • z formy koláč vyndejte, až je opravdu dobře vychladlý,
  • ingredience k sýru přidávejte postupně – nejprve cukr, teprve potom vejce,
  • pokud nemáte nebo nechcete použít vejce, vyzkoušejte jeho náhrady v receptech – čím nahradit vejce při pečení,
  • všechny použité ingredience musejí mít pokojovou teplotu,
  • sušenkový základ, jako třeba při lotus cheesecake, je možné předpéct v troubě.

Forma pro cheesecake a pečení v troubě

Pro pečení cheesecaku je vhodná dortová forma s odnímatelným okrajem, z níž se hotový koláč velmi dobře vyklápí, je-li dobře vymazaná tukem. Když použijete koláčovou formu nebo zapékací misku, vyložte dno i okraje pečicím papírem.

Na rozdíl od běžného koláče se peče ve vodní lázni. V případě použití odnímatelné dortové formy je lepší ještě formu obalit alobalem, aby z ní žádná hmota nevytekla skulinami ven. Pak se forma položí do hlubšího plechu s vodou a dá do trouby.

Běžně se peče pomalu asi při 160 stupních Celsia. Účelem toho je koláč nevysušit, čemuž napomáhá také uvolňovaná vodní pára. Během pečení není dobré otevírat troubu, neboť plocha by se mohla propadnout.

A jak poznáte, že je cheesecake upečený?

Při poklepu na bok formy by se hmota měla chvět, jako by byla ze želé.

Do ledničky dejte teprve ve chvíli, kdy je řádně prochladlý. Pokud by byl ještě byť jen trochu teplý, sýrová vrstva by se srazila.

CheesecakeDorty a dezertyKoláče a moučníkyRecepty

Čokoládový nepečený cheesecake – Recept na skvělý dezert

Vyzkoušejte recept na čokoládový nepečený cheesecake. Vždyť, přiznejme si to, kdo z […]

admin
12. února 202412. února 2024
CheesecakeDorty a dezertyRecepty

Citrónový cheesecake: Chutný a zdravý dezert v jednom

Vyzkoušejte recept na citrónový cheesecake. Říká se, že láska prochází žaludkem. Kvůli […]

admin
11. ledna 202411. ledna 2024
Zdravý cheesecake z tvarohem a ovesnými vločkami
CheesecakeKoláče a moučníkyRecepty

Zdravý cheesecake z tvarohem a ovesnými vločkami

Chcete-li připravit chutný, ale i zdravý cheesecake, určitě vyzkoušejte ten s ovesnými […]

Michaela Romanova
18. října 202318. října 2023
Vegan cheesecake z tofu – Recept s čokoládou
CheesecakeKoláče a moučníkyRecepty

Vegan cheesecake z tofu – Recept s čokoládou

Připravte si nepečený vegan cheesecake, který je jednoduchý a rychlý na přípravu […]

Michaela Romanova
18. října 202318. října 2023
Lotus cheesecake – Pečený dort s jednoduchou přípravou
CheesecakeKoláče a moučníkyRecepty

Lotus cheesecake – Pečený dort s jednoduchou přípravou

Lotus cheesecake je oblíbenou pochoutkou všech, kteří mají nejenom rádi svěží tvarohové […]

Michaela Romanova
8. října 20236. října 2023
CheesecakeDorty a dezertyRecepty

Matcha dort – Recept s mascarpone krémem

Matcha tart je chutný dort, díky kterému přinesete do vašeho domova trochu […]

admin
18. srpna 202318. srpna 2023
Nepečený citronový cheesecake s korpusem z datlí
CheesecakeKomerční články

Nepečený citronový cheesecake s korpusem z datlí

Blíží se léto, a to přímo volá po osvěžujících dezertech. Klasičtější buchty […]

Marian L.
14. června 202314. června 2023
CheesecakeDorty a dezertyRecepty

Levandulový cheesecake: Recept na netradiční dezert

Vyzkoušejte recept na levandulový cheesecake. Určitě znáte Provence a jeho levandulové pole, […]

admin
31. března 2023
Cheesecake pětkrát jinak! Vyzkoušejte ty nejlepší dezerty
CheesecakeDorty a dezertyRecepty

Cheesecake pětkrát jinak! Vyzkoušejte ty nejlepší dezerty

Není nad sladký dezert k odpolední kávě. Pokud i vy a vaše […]

Michaela Romanova
26. listopadu 202111. října 2023

Zásady ochrany osobních údajů | Kontakt | Cookies

https://mentalitch.com/the-most-beautiful-places-in-greece-a-guide-for-travelers/

https://timebusinessnews.com/the-9-most-interesting-landmarks-in-germany-you-must-visit/

Nejnovější příspěvky

  • Svadba bez zbytočných výdavkov: Kde a ako nájsť ideálne miesto?
  • Půjčka na cokoliv má v dnešní době atraktivní parametry
  • TOP vlastnosti koberců: Na co se zaměřit při výběru koberce do domácnosti?
  • Jack Russell | Co musíte vědět před jeho pořízením?
  • Levandule – Vše o rostlině – Pěstování, množení stříhání

Tipio.sk | Barkology.sk

© 2024 - All Rights Reserved.
×

Přihlásit se

Zapomenuté heslo?
Spravovat Souhlas s cookies
K ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení používáme technologie, jako jsou soubory cookie. Děláme to, abychom zlepšili zážitek z prohlížení a zobrazovali personalizované reklamy. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}