Nepečený citronový cheesecake s korpusem z datlí

Blíží se léto, a to přímo volá po osvěžujících dezertech. Klasičtější buchty a bábovky si schovejte na chladnější deštivé dny. Do letních veder si dnes společně připravíme nepečený citronový cheesecake. Použijeme navíc přírodní sladidlo v podobě datlí.

Nepečený citronový cheesecake
Zdroj foto: Barbara Martello / stock.adobe.com

Na co se můžete těšit?

Cheesecake už se naplno zabydlel i v Česku a zejména mladší generace jej mohou právem považovat za klasiku. Jenže variací na klasický cheesecake je prakticky nekonečně. Protože tradiční recept se do chladného počasí úplně nehodí, jednou z variant je odlehčená nepečená verze ochucená citronem.

Recept splňuje mnoho trendy dietních zásad. Jde o raw recept vhodný pro vegetariány. Díky tomu, že jsou do korpusu přidané datle, se navíc mohlo šetřit s rafinovaným cukrem. A přestože vyloženě za fitness recept bychom tento cheesecake neoznačili, pokud během diety občas potřebujete „ujet“, tento cheesecake je ideální volbou. Je plný chuti a ve srovnání s mnoha alternativami jsou jeho kalorické hodnoty přece jen příznivější.

Připravte si tyto ingredience

Korpus

  • 150 g – mleté mandle
  • 100 g – sušené datle
  • 1 lžíce – kokosový olej
  • 1 lžička – citronová šťáva / kůra

Náplň

  • 250 g – polotučný tvaroh ve vaničce
  • 250 g – krémový sýr
  • 2 ks – žloutek z kupovaných vajec
  • 70 g – cukr (případně nahraďte adekvátním množstvím alternativy)
  • 50 g – ztužovač za studena
  • šťáva (a kůra) z půlky citronu

Jak na to?

Začít musíte vždy korpusem. V první řadě rozmixujte sušené datle, z těch vám musí vzniknout pasta bez jakýchkoli kousků. Pasta bude poměrně tuhá a lepivá, což je žádoucí. Korpus díky tomu bude dobře držet pohromadě.

Následně buď promixujte, nebo ručně prohněťte s mletými mandlemi, rozpuštěným kokosovým olejem a lžičkou citronové šťávy, nebo trochou ostrouhané kůry z citronů, který nebyl chemicky ošetřen. Mělo by vám vzniknout částečně drobivé těsto, které ale lze tvarovat a bude držet při sobě. Konzistenci můžete upravovat dodáním některé ze složek z ingrediencí.

Poté vyložte dortovou formu pečicím papírem. Na dno namačkejte rovnoměrně připravenou hmotu na korpus. Hotové dáme do lednice vychladit a vrhneme se na krém.

Žloutky vyšlehejte do pěny společně s cukrem. Přidejte sýr a tvaroh a opět zlehka prošlehejte. Přidejte šťávu z půlky citronu a rovněž můžete přidat i kůru. Do připravené směsi poté zapracujte dle návodu ztužovač. Následně nalijte na korpus a vraťte opět asi na tři hodiny do lednice.

Dozdobit a dochutit lze polevou nebo trochou ovoce, ale to už necháme na vaší fantazii. Cheesecake bude skvěle chutnat i v základní variantě.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra