Připravte si chutné Míša řezy z tradičního receptu

Kdo by je nemiloval. Sladký dezert, kde nechybí čokoláda, kakao ani tvarohová náplň. Míša řezy se pečou již dlouhé roky a opět existuje hned několik verzí tohoto dezertu. Někdo se snaží připravit odlehčenou verzi, jiný přidává do těsta cuketu nebo červenou řepu, vylepšuje chuť tvarohu, přidává větší množství čokolády a podobně. Na internetu jistě najdete také verze na Míša poháry, když nechcete péct celý plech této dobroty. Připravte si Míša řezy podle tradiční receptury.

Zdroj foto: Vladislav Noseek / Shutterstock.com

Recept na míša řezy

Suroviny na těsto

  • 6 polévkových lžic moučkového cukru (podle potřeby můžete ubrat)
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 6 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 6 kusů vajec
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce kakaa

Suroviny na krém

  • 500 g měkkého a tučného tvarohu
  • 150 g moučkového cukru (můžete ubrat)
  • 250 g másla

Suroviny na polevu

  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 100 g másla
  • 120 g čokolády na vaření nebo mléčné čokolády
Zdroj foto: progressman / Shutterstock.com

Postup

Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte zatím bokem a v míse smíchejte žloutky s moučkovým cukrem. Vyšlehejte, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vše promíchejte. Ve druhé míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Opatrně ho vmíchejte do těsta. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 ºC přibližně deset minut. Piškotový korpus nechte vychladit a mezitím se vrhněte na přípravu krému.

Z tvarohu, másla a cukru vymíchejte krém, kterým poté potřete plát piškotového krému. Začistěte po stranách a dejte do lednice, kde necháte pár hodin ztuhnout. Připravte si polevu. Rozpusťte máslo, přidejte do něj čokoládu a míchejte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Přidávejte postupně mléko a neustále míchejte. Následně dejte na ztuhlý korpus s krémem a opět dejte do lednice, kde nechejte odležet, ideálně přes noc, pokud to vaši mlsní strávníci vydrží.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.