Míša řezy: Oblíbený sladký dezert

Míša řezy má rád téměř každý. Sladký dezert, kde nechybí čokoláda, kakao ani tvarohová náplň. Recepty míša řezy se pečou již dlouhé roky a opět existuje hned několik verzí tohoto dezertu.

Někdo se snaží připravit odlehčenou verzi, jiný přidává do těsta cuketu nebo červenou řepu, vylepšuje chuť tvarohu, přidává větší množství čokolády a podobně. Na internetu jistě najdete také verze na Míša poháry, když nechcete péct celý plech této dobroty.

Jak si připravit luxusní míša řezy, které budou chutnat všem?

míša řezy
Zdroj foto: Vladislav Noseek / Shutterstock.com

Recept na míša řezy

Obtížnost:BeginnerČas přípravy:1 hodina Čas vaření: 10 minutCelkový čas:1 hodina 10 minutPorce:12 porce

Připravte si Míša řezy na plech podle tradiční receptury.

Suroviny na těsto

  • Suroviny na krém

  • Suroviny na polevu

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte zatím bokem a v míse smíchejte žloutky s moučkovým cukrem. Vyšlehejte, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vše promíchejte.
  2. Ve druhé míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Opatrně ho vmíchejte do těsta
  3. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 ºC přibližně deset minut.
  4. Piškotový korpus nechte vychladit a mezitím se vrhněte na přípravu krému.
  5. Z tvarohu, másla a cukru vymíchejte krém, kterým poté potřete plát piškotového krému. Začistěte po stranách a dejte do lednice, kde necháte pár hodin ztuhnout.
  6. Připravte si polevu. Rozpusťte máslo, přidejte do něj čokoládu a míchejte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Přidávejte postupně mléko a neustále míchejte.
  7. Následně dejte na ztuhlý korpus s krémem a opět dejte do lednice, kde nechejte odležet, ideálně přes noc, pokud to vaši mlsní strávníci vydrží.

Tipy pro vylepšení míša řezů

  • Pokud chcete připravit míša řezy s mascarpone, dejte do krému jenom 250 g tvarohu a přidejte 250 g mascarpone.

TIP: Měli jste už hraběnčiny řezy? Pokud ne udělejte si je u vás doma.


Další tipy na koláče a moučníky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.