Míša řezy: Oblíbený sladký dezert
Míša řezy má rád téměř každý. Sladký dezert, kde nechybí čokoláda, kakao ani tvarohová náplň. Recepty míša řezy se pečou již dlouhé roky a opět existuje hned několik verzí tohoto dezertu.
Někdo se snaží připravit odlehčenou verzi, jiný přidává do těsta cuketu nebo červenou řepu, vylepšuje chuť tvarohu, přidává větší množství čokolády a podobně. Na internetu jistě najdete také verze na Míša poháry, když nechcete péct celý plech této dobroty.
Jak si připravit luxusní míša řezy, které budou chutnat všem?
![míša řezy](https://www.tipio.cz/wp-content/uploads/2021/04/shutterstock_1450879733.jpg)
Recept na míša řezy
Připravte si Míša řezy na plech podle tradiční receptury.
Suroviny na těsto
Suroviny na krém
Suroviny na polevu
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte zatím bokem a v míse smíchejte žloutky s moučkovým cukrem. Vyšlehejte, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vše promíchejte.
- Ve druhé míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Opatrně ho vmíchejte do těsta
- Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 ºC přibližně deset minut.
- Piškotový korpus nechte vychladit a mezitím se vrhněte na přípravu krému.
- Z tvarohu, másla a cukru vymíchejte krém, kterým poté potřete plát piškotového krému. Začistěte po stranách a dejte do lednice, kde necháte pár hodin ztuhnout.
- Připravte si polevu. Rozpusťte máslo, přidejte do něj čokoládu a míchejte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Přidávejte postupně mléko a neustále míchejte.
- Následně dejte na ztuhlý korpus s krémem a opět dejte do lednice, kde nechejte odležet, ideálně přes noc, pokud to vaši mlsní strávníci vydrží.
Tipy pro vylepšení míša řezů
- Pokud chcete připravit míša řezy s mascarpone, dejte do krému jenom 250 g tvarohu a přidejte 250 g mascarpone.
TIP: Měli jste už hraběnčiny řezy? Pokud ne udělejte si je u vás doma.
Další tipy na koláče a moučníky