Houbové karbanátky s mletým masem jsou oblíbenou pochoutkou v české kuchyni. Pokud tedy chcete vyzkoušet tuto alternativu, máme pro vás jednoduchý recept na hubové karbanátky.
Nejvhodnější kombinací v receptu jsou houby s mletým masem. Než začneme se samotným receptem je třeba vědět jaké houby a maso do receptu použít.
Recept na houbové karbanátky
Také jste příznivci jídel typu „od všeho trošku“? Tento postup není založený na přesném množství surovin, spíše se odvíjí od chuti každého individuálně. Vyzkoušejte recept na karbanátky s houbami a slaninou.
Ingredience
Postup přípravy
- Žampiony očistěte a spolu se slaninou nakrájejte na malé kousky, orestujte na másle.
- Mezitím si do větší misky vložte maso, přidejte vejce a kečup, hořčici a strouhanku podle chuti potřeby.
- Směs osolte, opepřete, přidejte slaninu se žampiony a vymíchejte.
- Pokud je řídká, přidejte strouhanku.
- Než se pustíte do smažení, ujistěte se, že olej v pánvi je dost rozehřátý.
- Z masové směsi začněte tvořit kuličky, které obalte ve strouhance.
- Nakonec karbanátky pozvolna smažíme z obou stran. (přibližně 5 minut z každé strany)
Jaké houby do houbových karbanátků?
Klasickou volbou bývají karbanátky se žampiony. Pokud máte ovšem i vlastní zásobu, můžete použít i vlastní čerstvé nebo sušené houby.
Jaké maso se hodí ke karbanátkům z hub?
Obvykle, stejně jako u tradičních karbanátků, je oblíbená kombinace vepřového a hovězího masa půl na půl. Nejvhodnější do receptu jsou mleté vepřové pleco, hovězí krk či roštěnka.
Doporučujeme: Karbanátky z červené čočky pečené v troubě
Vylepšit recept můžete tak, že vytvoříte houbové karbanátky se sýrem. Stačí když do těsta nastrouháte váš oblíbený sýr. Karbanátky pak budou vláčnější.
S čím podávat karbanátky z houbami?
Existuje mnoho způsobů s čím je podávat. Pokud nemáte čas, stačí když s opečeným chlebem. Skvělou přílohou může být také bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Tipy na další oblíbené recepty