Hovězí na česneku – Recept na maso, které se bude rozpadat

Hovězí na česneku je lahůdkou, připravit tento recept však přitom vůbec není složité. Recept na hovězí na česneku zkusíte jednou a připravovat jej pak budete opakovaně.

Tradičně se hovězí na česneku připravuje ke špenátu a bramborovým knedlíkům. Hodí se tedy skvěle na nedělní oběd. Hovězí na česneku lze ale podávat i s jinými přílohami, navíc jde o pokrm, který bude chutnat všem. Jaké maso ale zvolit?

Jak připravit hovězí na česneku?

Na přípravu hovězího na česneku nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí, přitom si vždycky pochutnáte. Hovězí maso je ale potřeba vhodně zvolit, pokud můžete, využijte k jeho přípravě tlakový hrnec. I hovězí na česneku připravované v pomalém hrnci bude neodolatelné. Samozřejmě si ale vystačíte i s obyčejným hrncem.

Jaké maso použít na hovězí na česneku?

Pro přípravu receptu hovězí na česneku se nejlépe hodí maso mírně prorostlé. Recept lze připravit z hovězího zadního nebo například z kýty.

Jak připravit hovězí maso co nejrychleji?

Pokud nemáte dostatek času, hovězí maso připravujte v tlakovém hrnci. Bude krásně měkké a bude se rozpadat, i když jej budete vařit přibližně polovinu času.

Recept na hovězí na česneku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření:1 hodina 30 minutCelkový čas:1 hodina 45 minutPorce:4 porce

Hovězí maso se musí dostatečně dlouho vařit, aby bylo opravdu měkké. Je tedy možné ho připravovat i v tlakovém hrnci či pomalém hrnci, ale s naším receptem se vám povede připravit vynikající hovězí na česneku i při klasické přípravě. Vyzkoušíte to?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso si očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Ve větším hrnci si rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a tři stroužky prolisovaného nebo na kostičky nakrájeného česneku. Vše krátce osmahneme.
  3. K cibuli a česneku přidáme pokrájené a očištěné maso a všechno dobře promícháme. Ochutíme solí a lehce opepříme.
  4. Podlijeme vodou a hrnec přikryjeme poklicí. Takto dusíme hodinu a půl, občas promícháme.
  5. Jestliže se voda příliš vyvaří, můžeme přidat.
  6. Jakmile maso dostatečně změkne, přidáme zbývající prolisovaný česnek, a ještě krátce pokrm povaříme.

S čím podávat hovězí na česneku?

Dušené hovězí na česneku podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem. Pokud chcete ale vyzkoušet i méně tradiční přílohu, připravit můžete hovězí na česneku s kaší nebo s rýží.

Zdroj: myrecipes.com, theguardian.com


Tipy na další podobné recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.