Hlíva ústřičná pečená na pánvi – Jednoduchá a rychlá pochoutka

Čerstvá hlíva ústřičná pečená na pánvi je oblíbenou pochoutkou v období rostu hub. Máme pro vás jednoduchý recept krok za krokem, aby byla hlíva na pánvi připravená kvalitně.

Hlíva ústřičná je velice zdravá huba, kterou si můžete připravit na různe způsoby. Má pozitivní účinky na lidský organismus. Připravte si tenhle oblíbený a jednoduchý recept.

Recept na hlívu ústřičnou na pánvi

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 25 minutPorce:4 porce

Hlíva ústřičná na pánvi je skvělou možností jak si vychutnat večeři nebo oběd. Připravte si jednoduchý recept.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme a hlavičky natrhejte na středně velké kousky. Nemějte je moc malé, ať vám kousky hlívy ústřičné pečením na pánvi nezmiznou úplně.
  2. (Pokud chcete hlívu si můžete nejdřív na přibližne 10 minut předvařit ve vodě.)
  3. Na pánev dejte rozehřát olej. Tak aby hlíva byla ponořena. (trochu méně jako řízky)
  4. Hlívu osolíme a opepříme a dáme na pánev. Smažíme z každé strany dokud nebudou mít houby zlatavou barvu.
  5. Hlívu ústřičnou nechte trochu vychladnout a můžete si vychutnat jídlo.

Tip: Pokud máte dostatek hlívy, vyzkoušejte si připravit oblíbenou polévku z hlívy ústřičné

S čím podávat hlívu ústřičnou připravenou na pánvi?

Nejoblíbenější verze je dát si ji se samotným chlebem, nebo můžete použít i jiné pečivo. Oblíbená je také kombinace s bramborovou kaší a zeleninou.

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.