Banánové muffiny: Recept na chutný moučník
Banánové muffiny můžete připravit kdykoliv, když vám doma zbude několik přezrálých banánů. Rychlé muffiny z banánů budou chutnat úplně všem, i dětem. Vyzkoušíte je?
Proč jsou oblíbené banánové muffiny?
Recept na banánové muffiny je velmi jednoduchý, můžete do něj použít banány přezrálé, které byste se jinak chystali dost možná vyhodit. Tenhle moučník z banánu je vhodný pro děti, můžete je připravit zdravě a klidně i bezlepkově. Ať už budete připravovat bezlepkové banánové muffiny, bez mouky nebo cukru, právě chuť banánů zaručí, že zachutnají všem strávníkům.
Doporučujeme: Banánový chlebíček
Muffiny z banánů jsou vhodné pro každého, a proto jsou tolik oblíbené. Bez přidaného cukru budou banánové muffiny zdravé.
Recept na banánové muffiny
Máte doma přebytečné banány? Upečte si z nich nejlepší banánové muffiny. S receptem si hravě poradí i začátečník. Tak do toho!
Suroviny
Postup
- V míse si vidličkou rozmačkáme banány.
- Vejce pak utřeme s máslem a cukrem. Poté dobře promícháme s rozmačkanými banány.
- Ke směsi přidáme mouku společně s práškem do pečiva.
- Vymícháme těsto, které budeme lžičkou vkládat do připravených a vymazaných forem na muffiny.
- Muffiny pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
Doporučujeme: Recept na jablečné muffiny
Tipy na vylepšení muffin z banánů
Zdravější muffiny s banány připravíte tak, že uberete cukru a přidáte více přezrálých banánů, které jsou samy o sobě sladké. Klasickou bílou hladkou mouku můžete rovněž vyměnit například za špaldovou. Banánové muffiny ze špaldové mouky budou také chutnat výtečně.
Jak připravit banánové muffiny s čokoládou?
Spojení banánů a čokolády je skvělé. Připravte si proto banánové muffiny s čokoládou. Stačí, když nahoru na těsto, které budete mít již připraveno ve formě na muffiny, položíte kousek čokolády. Při pečení se čokoláda rozpustí. Čokoládovo-banánové muffiny se hodí pro každou příležitost.
TIP: Připravte si oblíbený recept na čokoládové muffiny
Jak dlouho vydrží banánové muffiny?
Banánové muffiny budou vláčné a chutné, pokud je všechny nesníte hned, což se pravděpodobně nestane, můžete je v klidu dojíst i na druhý den. Budou stále chutnat výborně.
Zdroj: marthastewart.com, inspiredtaste.net