Banánové muffiny můžete připravit kdykoliv, když vám doma zbude několik přezrálých banánů. Rychlé muffiny z banánů budou chutnat úplně všem, i dětem. Vyzkoušíte je?
Recept na banánové muffiny je velmi jednoduchý, můžete do něj použít banány přezrálé, které byste se jinak chystali dost možná vyhodit. Tenhle moučník z banánu je vhodný pro děti, můžete je připravit zdravě a klidně i bezlepkově. Ať už budete připravovat bezlepkové banánové muffiny, bez mouky nebo cukru, právě chuť banánů zaručí, že zachutnají všem strávníkům.
Doporučujeme: Banánový chlebíček
Recept na banánové muffiny
Máte doma přebytečné banány? Upečte si z nich nejlepší banánové muffiny. S receptem si hravě poradí i začátečník. Tak do toho!
Ingredience
Postup přípravy
- V míse si vidličkou rozmačkáme banány.
- Vejce pak utřeme s máslem a cukrem. Poté dobře promícháme s rozmačkanými banány.
- Ke směsi přidáme mouku společně, prášek do pečiva a nakrájanou čokoládu
- Vymícháme těsto, které budeme lžičkou vkládat do připravených a vymazaných forem na muffiny.
- Muffiny pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
Doporučujeme: Recept na jablečné muffiny
Jak vylepšit muffiny z banánů?
Zdravé muffiny s banány připravíte tak, že uberete cukru a přidáte více přezrálých banánů, které jsou samy o sobě sladké. Klasickou bílou hladkou mouku můžete rovněž vyměnit například za špaldovou. Banánové muffiny ze špaldové mouky budou také chutnat výtečně.
Jak připravit banánové muffiny s čokoládou?
Spojení banánů a čokolády je skvělé. Stačí, když nahoru na těsto, které budete mít již připraveno ve formě na muffiny, položíte kousek čokolády. Nebo můžete kousky čokolády zamíchat do těsta. Při pečení se čokoláda rozpustí. Čokoládovo-banánové muffiny se hodí pro každou příležitost.
TIP: Připravte si oblíbený recept na čokoládové muffiny
Jak dlouho vydrží banánové muffiny?
Banánové muffiny vydrží 3-4 při správném skladování. Skladujte je v uzavřené nádobě bez přístupu vzduchu. Budou pořád vláčné a chutné, pokud je všechny nesníte hned, což se pravděpodobně stane.
Zdroj: marthastewart.com, inspiredtaste.net