Čokoládová buchta: Recept na rychlou buchtu plnou čokolády

Čokoládová buchta je ideálním moučníkem pro milovníky čokolády a také pro ty, kteří nemají mnoho času na její přípravu. Upečte si tuto sladkou buchtu, jejíž příprava nevyžaduje mnoho ingrediencí ani pekařského umu.

čokoládová buchta recept
Zdroj foto: noirchocolate / Stock.adobe.com

Kdo by odolal sladké a vláčné buchtě plné čokolády? Pokud máte chuť na něco sladkého rychlého, čokoládová rychlá buchta na plech je skvělou volbou. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit lahodný moučník během chvilky, a to vše s využitím běžných ingrediencí, které najdete ve vaší kuchyni.

Rychlá čokoládová buchta na plech

Čokoládová buchta patří mezi rychlé oblíbené moučníky, které přijdou vhod, když se k vám blíží nečekaná návštěva nebo prostě když nevíte, co rychlého po obědě upéct. Buchta s čokoládou je navíc velmi univerzální, takže ji můžete doplnit o různé ingredience a z obyčejné kakaové buchty vytvořit banánovou buchtu s čokoládovou polevou nebo také s tvarohem. Možností je mnoho, my jsme si pro vás připravili základní recept na čokoládovou buchtu, který je velmi jednoduchý.

Recept na čokoládovou buchtu

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas: 45 minutPorce:16 porce

Žádné šlehání, žádné krémy, žádné složité přípravy dopředu. Tak jednoduchá je čokoládová buchta, která je vláčná, nadýchaná a plná čokoládové chuti.

Suroviny

Postup

  1. Ze všeho nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech o velikosti asi 24 × 31 cm vyložte pečicím papírem.
  3. V míse smíchejte suché ingredience – prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr, jedlou sodu a sůl a pořádně promíchejte.
  4. Následně přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt.
  5. Těsto pořádně promíchejte (můžete si pomoci mixérem s metličkou), aby v něm zůstaly hrudky.
  6. Do hotového těsta postupně přidejte horkou vodu a důkladně promíchejte – těsto musí být hladké a tekuté (nelekněte se, těsto je řidší než u klasických buchet).
  7. Nalijte těsto na připravený plech a rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše.
  8. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30-35 minut – zda je těsto upečené poznáte pomocí špejle.
  9. Hotovou buchtu vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

Tipy

  • Aby buchta nebyla příliš jednoduchá, můžete ji po vytažení z trouby zasypat moučkovým cukrem, mletými ořechy nebo kokosem. Skvělá je také varianta s čokoládovou polevou a povrch posypat kokosem.

Poleva na buchtu

Suroviny

  • 300 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce Granka/kakaa
  • 1 polévková lžíce bramborového škrobu
  • 60 g cukru krystal
  • 50 ml oleje
  • 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

  1. Mléko nalijte do hrnce, přidejte kakao, škrob, cukr a olej.
  2. Směs promíchejte a dejte vařit.
  3. Jakmile začne směs houstnout, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Aby poleva dobře na buchtě držela, doporučujeme buchtu hned po vytažení z trouby propíchat špejlí a nalít polevu.

Kde a jak skladovat čokoládovou buchtu?

Aby čokoládový moučník na plechu vydržel co nejdéle, ideální je ho skladovat v chladnu, zvláště tehdy, pokud je koláč na bázi mléka, šlehačky nebo tvarohu. Vložte ji do uzavíratelné dózy nebo ji zakryjte alobalem a vložte do lednice. Pokud je buchta bez krému nebo polevy, můžete ji skladovat při pokojové teplotě v zakryté nádobě.

Pamatujte, že čokoládová buchta s krémovou náplní vydrží mnohem méně než buchta bez náplně. Krémové buchty obvykle vydrží v chladničce 2-3 dny, zatímco buchty bez krému vydrží klidně i týden.

Zdroj: bettycrocker.com, traderjoes.com


Další tipy na sladké recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.