Vepřová krkovice pečená v troubě – Recept krok za krokem

Recept na vepřovou krkovici a jak ji připravit v troubě. Oběd z krkovice budou milovat všichni, hlavně muži, kteří jsou obecně milovníky prorostlého masa.

Recept na krkovici v troubě

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření:2 hodiny Celkový čas:2 hodiny 20 minutPorce:6 porce

Recept na vepřovou krkovici je sice delší na přípravu, ale i tak nic neuspěchejte, abyste měli jistotu, že maso bude správně měkké a chutné a vznikne vám tak nejlepší pečená krkovice v troubě.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Krkovici očistěte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. V misce smíchejte olej nebo máslo, česnek, sůl, pepř, tymián a rozmarýn.
  5. Krkovici natřete směsí z misek ze všech stran.
  6. Vložte krkovici do pekáče a přidejte vývar nebo podlijte vodou.
  7. Přikryjte pekáč alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu asi 1,5 hodiny.
  8. Po uplynutí doby pečení odstraňte alobal a pečte dalších 20-30 minut, dokud není krkovice zlatohnědá a křupavá.
  9. Vyjměte krkovici z trouby a nechte ji na chvíli odpočinout před krájením.
  10. Krkovici nakrájejte na plátky a podávejte.

Doporučujeme: Z vepřové krkovice je také vynikající recept na trhané maso.

S čím podávat pečenou krkovici v troubě?

Jak je u nás zvykem, nejčastější přílohou k masu jsou brambory. V tomto případě ale můžete využít toho, že maso pečete, a do trouby také přidat brambory buď na čtvrtky, na kolečka, na půlky či celé – jak to v rodině preferujete.

Samozřejmě ale můžete ulehčit kalorickému návalu pečeného masa a jako přílohu zvolit jednoduše zeleninu, nebo zeleninový salát s dresingem.

Pokud nemáte čas připravovat přílohu, také čerstvý křupavý chleba je vděčným doplňkem k pečenému masu.

Další oblíbené recepty z vepřové krkovice

Nevíte, co z krkovice? Vepřová krkovice je maso, které se dá připravovat na mnoho způsobů, nemusíte se držet jenom pečení. Skvělá je například:

  • Krkovice na grilu – maso můžete naložit do své oblíbené marinády, nechat přes noc uležet a na druhý den připravit skvělý grilovaný oběd. Jaké jsou oblíbené marinády na maso? Nabízí se medovo-hořčičná, zázvorovo-pomerančová, česnekovo-rozmarýnová a další. Klidně můžete zkusit marinádu “co dům dal”. Třeba objevíte novou chuť, která vám padne.
  • Krkovice na pivě – maso klasicky osolte a opepřete a přidejte směs česneku, rozmarýnu, oleje a tmavého piva. Následně pivem podlévejte společně s vývarem či vodou.
  • Krkovice s omáčkou – pokud chcete být kreativní a překvapit svou rodinu, zvolte ke krkovici jablečnou či švestkovou omáčku. Stačí, když maso potřete směsí bylinek a vámi zvolené omáčky a dáte péct.

Zdroj: delish.com, thepioneerwoman.com

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.