Koláče a moučníkyRecepty

Kremrole – Recept na trubičky z listového těsta

Kremrole – Recept na trubičky z listového těsta

Kremrole aneb plněné trubičky nechybí nikdy v žádné cukrárně. Jsou totiž základem všech dezertů, které pekly již naše babičky. Upečte si je pomocí našeho receptu také a vychutnejte si domácí babiččiny kremrole.

Čím se plní kremrole?

Kremrole se plní různými krémy a náplněmi podle chuti a preferencí. Jaké náplně si můžete připravit?

  1. Smetanová náplň: toto je nejklasičtější náplň, s jakou známe kremrole všichni. Stačí vyšlehat vysokoprocentní smetanu a smíchat ji s vanilkovým cukrem. Vznikne tak lehká a nadýchaná náplň.
  2. Sníh: Vyšlehejte jednoduše vaječný bílek a dochuťte cukrem. Ten ale přidávejte postupně, aby vám bílkový sníh do kremrolí neklesl.
  3. Mascarpone: Mascarpone je italský sýr s krémovou texturou a mírně sladkou chutí. Můžete ho smíchat s cukrem a budete tak mít bohatý a lahodný krém.
  4. Tvarohová náplň: Tvaroh je oblíbeným prvkem v náplních pro jakýkoli dezert. Smíchejte tvaroh s cukrem a případně citronovou kůrou pro osvěžující chuť.
  5. Čokoládový krém: Pro milovníky čokolády můžete připravit čokoládový krém. Smíchejte čokoládovou náplň (čokoládu a smetanu) nebo čokoládový krém s máslem.
  6. Ovocná náplň: Můžete také použít ovocnou náplň, jako je jahodová nebo malinová marmeláda do klasického smetanového krému. Tato náplň přidává sladkou ovocnou chuť do kremrolí.
  7. Kokosová náplň: Pokud máte rádi exotickou chuť, můžete použít kokosový krém nebo nastrouhaný kokos smíchaný s cukrem.
  8. Citrónová náplň: Citronová náplň je osvěžující volbou. Smíchejte citronovou šťávu a citronovou kůru s cukrem a tvarohem.

Klíčem k úspěšným kremrolím je, aby náplň byla dostatečně hustá, aby nevytekla z těsta, a zároveň byla lahodná a chutná.

Recept na kremrole

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: 15 minutCelkový čas: 45 minutPorce:10 porce

Základem na nejlepší kremrole je kvalitní listové těsto a dobře vyšlehaný krém.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rozvinuté listové těsto rozkrojte na menší čtverce nebo obdélníky (cca 10 x 10 cm). (Můžete také těsto vykrojit na menší kruhy pomocí šálku nebo formičky)
  3. Položte těsto na pečicí papír na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a nafoukne se.
  4. Během pečení můžete těsto přimáčknout vidličkou, aby se zabránilo nadměrnému nafouknutí.
  5. Mezitím si připravte krém. Ve velké míse smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový cukr.
  6. Přidejte ke směsi s mascarpone vyšlehanou smetanu a jemně promíchejte, dokud získáte hladký krém. Můžete přidat více cukru podle své chuti.
  7. Po upečení a vychladnutí listového těsta naplňte kremrole krémem. Lžičkou nebo stěrkou nanesete krém na těsto a zabalíte ho do tvaru kremrole.
  8. Kremrole můžete dozdobit čerstvým ovocem, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, a posypat cukrem moučka pro estetický vzhled.
  9. Nechte kremrole odpočinout v lednici alespoň 30 minut, aby se krém stáhl a těsto změklo.

Doporučujeme: Vyzkoušejte také recept na Párky v listovém těstě

Kremrole recept
Zdroj foto: Patrik Slezak / Shutterstock.com

Jak připravit bezlepkové kremrole?

I celiaci si můžou klidně připravit chutné kremrole, stačí jen použít bezlepkové listové těsto a bezlepkovou mouku na posypání pracovní plochy. Smetana, tvaroh či mascarpone také seženete v bezlepkové variantě. Postup přípravy je úplně stejný jako v receptu.

Zdroj: nutrition.gov, goodhousekeeping.com

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)