Masové pirohy: Recept s mletým masem a žampiony

Pirohy mají původ ve Střední a Východní Evropě a jde o nekynuté plněné knedlíky. Mohou se připravovat naslano, ale i nasladko a nejčastěji se plní tvarohem, masem, kysaným zelím, sýrem nebo ovocem.

Pirohy jsou nejpopulárnější u našich sousedů v Polsku, kde se podávají pirohy se smaženou cibulkou.

masové pirohy
Zdroj foto: Tatiana Bralnina / Shutterstock.com

Příprava není složitá, tak určitě vyzkoušejte slané pirohy s mletým masem a žampiony.

Recept na masové pirohy s mletým masem a žampiony

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 25 minutČas vaření: 20 minutČas odpočinku: 45 minutCelkový čas:1 hodina 30 minutPorce:4 porce

Vyzkoušejte chutný recept na nejlepší pirohy s houbami a mletým masem.

Suroviny

Postup

  1. Do velké mísy nasypeme polohrubou mouku, půl balíčku prášku do pečiva, přidáme máslo, smetanu a osolíme.
  2. Ze surovin uhněteme těsto, dobře ho propracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice asi na 45 minut.
  3. Zatímco nám těsto bude odpočívat, oloupeme si cibuli a nadrobno si ji nakrájíme.
  4. Žampiony oloupeme a nakrájíme také nadrobno.
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej, na něj položíme mleté maso, pokrájenou cibuli a žampiony. Dobře promícháme, přidáme mletou papriku, osolíme a opepříme.
  6. Maso necháme opékat do doby, dokud se nám ze směsi nezačnou tvořit hrudky.
  7. Až je maso hotové, můžeme se pustit opět do těsta. To si vyndáme z lednice a rukama jej dobře prohněteme.
  8. Těsto si na pomoučeném vále vyválíme na tenkou placku. Následně vykrajujeme kolečka asi o průměru deset centimetrů.
  9. Na každé vzniklé kolečko pokládáme asi jednu lžičku masové směsi.
  10. Oddělíme si žloutek od bílku a žloutek vyšleháme. Vyšlehaným žloutkem potřeme vždy kraje těsta, dobře přeložíme a přitiskneme. Vidličkou ještě přitiskneme okraje.
  11. Tvoříme plněné půlkruhy, tedy pirohy.
  12. Na plech položíme pečicí papír a všechny pirohy na něj vyskládáme.
  13. Pečeme v troubě asi 25 minut, dokud nezezlátnou.
  14. Po upečení pirohy vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

TIP: Vyzkoušejte také Recepty na plněné žampiony.

Dobrou chuť.

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra