Zapečené francouzské brambory: Recept se smetanou

Francouzské brambory jsou klasickým jídlem. Není zapotřebí žádných speciálních surovin. Takže s chutí do toho. Vyzkoušejte recept na francouzské brambory.

Francouzská kuchyně je vyhlášená. Vyvíjela se od celá staletí, z nich každé do ní přidalo něco typického – třeba sýry nebo víno, jež se při vaření často používají.

Francouzské brambory
Zdroj foto: margouillat photo / Shutterstock.com

Zapečené francouzské brambory

Na zapékání brambor jsou odborníci obyvatelé francouzských Alp, kde tento výborný recept s masem vznikl. U nás jsme si ho poněkud upravili vzhledem k používaným surovinám. Pravé francouzské brambory obsahují dostatečné množství slaniny, smetany a dobře vyzrálý tlustý sýr. Francouzi si tolik tuku mohli dovolit, protože tvrdě pracovali po celý den venku. Moderní generace, pro níž je typická práce s počítačovou myší, už musí trochu myslet na to, aby pokrm nebyl tak kaloricky vydatný. Takže ke slovu místo slaniny přichází trvanlivý salám, případně uzené maso, a tučný sýr nahrazujeme Eidamem 30%.

Recept na francouzské brambory

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas: 50 minutPorce:6 porce

Připravte si luxusní francouzské brambory se smetanou. Jedná se o jednoduchý recept na rychlé francouzské brambory.

Suroviny

Postup

  1. Den předem uvařené brambory nakrájíme na plátky.
  2. Zapékací misku vymažeme tukem a na dno dáme první vrstvu brambor.
  3. Na brambory přidáme na kostičku nakrájenou dušenou šunku nebo uzené maso a nakrájenou cibuli.
  4. Vrstvu přikryjeme plátky brambor a postup opakujeme.
  5. Poslední vrstvou by měly být opět brambory.
  6. Tvrdý sýr nahrubo nastrouháme a posypeme jím brambory.
  7. Vejce rozklepneme, rozšleháme ve smetaně a zalijeme s nimi směs v zapékací misce.
  8. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud vajíčka neztuhnou – tedy asi 30 minut.

Jak dlouho se vaří brambory: Ve slupce, na kaši nebo vcelku

Tipy pro vylepšení francouzských brambor

Nejlepší francouzské brambory jsou se zeleninovým salátem. Pokud ho nemáte k dispozici, klidně ho nahradí jako příloha i kyselá okurka. Můžete si je klidně připravit i na večeři nejen jako hlavní chod na oběd.

Máte raději s brambory zapečené se šunkou, nebo se salámem?

Zdroj: recipetineats.com


Tipy na další recepty

4/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra