Pečený čaj se dá pít celoročně. Jaké kombinace připravit?
Kdo by nemiloval pečený čaj. Směs různých druhů ovoce s kořením, kterou zalijete horkou vodou, vypijete a zároveň si dopřejete i malou sladkou svačinku. Sepsali jsme pro vás tři různé recepty, které vás určitě zaujmou.

Míchejte jablka s hruškami
Klasikou, kterou nikoho neurazíte, je kombinace jablek a hrušek.
- Oba druhy omyjte důkladně vodou, nakrájejte na drobné kousky, smíchejte s mletou skořicí, rozdrceným hřebíčkem, mletým badyánem a zázvorem.
- Tuto směs zakápněte dvěma lžícemi rumu, nebo rumovým aroma a pečte v troubě na 200 stupňů 45 minut.
- Poté ještě horkou směs vkládejte do suchých sklenic, pořádně uzavřete, položte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Vánoční směs
Milujete vůni Vánoc? Koření na perníčky společně s vůní cukroví ve vzduchu, aroma vanilky a čerstvě nastrouhaných citronů – to je něco, co provoní každou domácnost. Připravte si pečený čaj s vůní a chutí Vánoc.
- K jeho přípravě budete potřebovat citrony, mandarinky a pomeranče (jak kousky, tak kůru), jablka, vanilkový lusk, mletou skořici, rum, nebo rumové aroma a perníkové koření.
- Opět veškeré ovoce nakrájejte nadrobno, smíchejte s kořením, rumovým aroma a pečte v troubě.

Letní osvěžení
Někdy přijde pečený čaj vhod i v létě, kdy se přes den zkazí počasí a večer se člověk rád posadí na terasu s horkým čajem v ruce. Jaké ovoce do letní směsi pečeného čaje použít? Přece takové, které nám evokují léto. Takže určitě lesní plody (borůvky, maliny, ostružiny a další), jahody, višně, broskve, pomeranče a pokud máte rádi chuť zázvoru, tak i ten. A nezapomínejte ani na koření. Přidejte vanilkový lusk a cukr a opět celou směs dejte péct do trouby a následně vkládejte do sklenic.
Pokud si čaj rádi osladíte, přidejte cukr i do směsi na pečený čaj. Ale zase to s ním nepřehánějte, některé druhy ovoce dodají směsi příjemnou sladkou chuť a úplně postačí přidat pouze koření.