Nakládaný hermelín – Jednoduchý a nejlepší recept

Nakládaný hermelín je oblíbenou pochoutkou, která snad nikdy neurazí. Zažene totiž mlsnou i hlad. Vyzkoušejte ověřený recept na nakládaný hermelín.

Recept na nakládaný hermelín

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: minČas odpočinku: 40 minutCelkový čas:1 hodina 50 minutPorce:4 porceKalorie:300 kcal Nejlepší období:Summer

Připravte si ten nejlepší nakládaný hermelín. Recept je na 4 porce,neboli 4 kusy sýru.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Čtyři stroužky česneku utřete se solí a chilli papričkou.
  2. Sýry rozkrojte na polovinu, každou část potřete připravenou pastou. Poté sýry složte polovinami zpět na sebe.
  3. Zbylé stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky, nakrájejte také cibuli na kolečka.
  4. Poté už jen stačí vrstvit sýry a další suroviny na sebe.
  5. Na závěr vše zalijte olejem tak, aby suroviny byly ponořené. Sklenici s nálevem na nakládaný hermelín dobře uzavřete.
  6. Sýry nechte zrát v chladničkové teplotě a ideálně ve tmě po dobu jednoho až dvou týdnů.
  7. Po uležení můžete podávat, nejlépe s chlebem.

Doporučujeme: Připravte si také Grilovaný hermelín

Jak naložit hermelín?

U nakládaného hermelínu je nejdůležitější připravit co nejlepší podmínky k jeho zrání, aby se nezkazil. Nejdůležitější je mít dokonale čistou sklenici, je proto dobré ji sterilizovat. Včetně víčka ji povařte aspoň deset minut. Sterilizovat můžete případně také v myčce na program s nejvyšší teplotou.

Podstatné je také správné skladování.

Jak dlouho vydrží nakládaný hermelín?

Domácí nakládaný hermelín můžete nechat stát jeden den v pokojové teplotě, pak je však dobré uložit je do chladu. Do 2 měsíců byste je měli zkonzumovat.

Luxusní nakládané hermelíny jsou oblíbené hlavně v hospodách a restauracích, snadno si je však připravíte i doma. Abyste předešli zkažení, sýr vždy vyndávejte ze sklenice čistým příborem, aby nedošlo ke kontaminaci bakteriemi.


Další recepty na bezmasá jídla

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
1 komentář
  1. Jana říká

    Mám uloženo v oblíbených. Ale nejhorší je ta doba čekání, až se sýry uleží.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.