Jemná hermelínová pomazánka: Recept rychle a snadno

Hermelínová pomazánka nesmí chybět na žádné oslavě či večírku. Zkuste připravit vynikající domácí hermelínovou pomazánku, a vaši hosté se budou jenom oblizovat!

Hermelín je považován za jeden z nejlepších sýrů. Kromě toho, že se dá jíst jen tak nakrájený na plátky nebo trojúhelníčky, hodí se i pro přípravu slavnostní pomazánky. Zkusíte si ji doma připravit?

hermelínová pomazánka
Zdroj foto: eugenehill / Shutterstock.com

Rozdíl mezi camembertem a hermelínem

Na našem trhu se můžeme setkat s označením hermelín a také camembert. Víte, ale že mezi nimi je jeden zásadní rozdíl? Na pultech českých obchodů se dost často setkáte s názvy jako Král sýrů a také camembert. Rozdíl mezi nimi je v mléce. Zatímco na výrobu camembertu se používá mléko čerstvé, hermelín je vyráběn z mléka pasterizovaného.

  1. Jaký sýr je vhodný do hermelínové pomazánky?

    Pokud přemýšlíte nad tím, zda použít na přípravu hermelínové pomazánky právě camembert nebo sýr s označením hermelín, vězte, že je to v podstatě jedno a použít můžete oba typy sýrů. Luxusní pomazánku připravíte jak z hermelínu, tak i z camembertu, a ještě lépe uděláte, pokud přidáte i šunku. Hermelínová pomazánka se šunkou je výborná i pro děti. Hermelínová pomazánka pro děti by měla být jemná, zachutná pak jistě i dospělým.

    Zkusit můžete právě náš recept. Pokud se chystáte dělat jednohubky, recept jistě přijde vhod. Pomazánky na jednohubky by měly být zejména jednoduché. Zkusíte tu hermelínovou?

Recept na hermelínovou pomazánku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutPorce:8 porce

Hermelínová pomazánka je skvělá, rychlá a hodí se pro rychlou večeři i na každou slavnostní příležitost. Hermelínová pomazánka na chlebíčky nebo jednohubky se u vás doma pak jistě bude dělat pravidelně.

Suroviny

Postup

  1. Vejce si uvaříme natvrdo.
  2. Hermelín, vajíčka a šunku si nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  3. Nať jarní cibulky si nakrájíme také nadrobno a všechny ingredience pak smícháme dohromady ve větší míse.
  4. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a majonézu.
  5. Důkladně všechny suroviny promícháme a dle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.

  • Pomazánku ještě dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Zakysanou smetanu můžeme nahradit i pomazánkovým máslem. Hermelínová pomazánka s pomazánkovým máslem bude lépe držet tvar, a proto se více hodí právě na chlebíčky.

Doporučujeme: Hermelínový salát

S čím podávat hermelínovou pomazánku?

Pomazánku samozřejmě podáváme s pečivem, bílým nebo celozrnným. Pokud chceme mít pomazánku ze sýru jako součást chutné večeře, můžeme ji podávat s čerstvým chlebem nebo bagetkou a k tomu připravit ještě zeleninový salát z naší nabídky salátů.

Dobrou chuť!

Zdroj: bluediamond.com, themediterraneandish.com


Další recepty na pomazánky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.