Výkonnost mobilu: Jak ji zvýšit? Myslete především na paměť zařízení

Každý z nás používá několikrát za den svůj smartphone, se kterým vyřizuje nejen telefony nebo zprávy. Při dlouhodobém používání mobilního telefonu však může nastat chvíle, kdy se vaše zařízení zpomalí. Jak nastavit telefon, abyste se vyhnuli takovým problémům? Nemusíte si hned pořizovat nový mobil, stačí zvýšit výkonnost mobilu.

Zdroj foto: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Pokud používáte mobilní telefon delší měsíce a neřešíte ukládání dat, pak může dojít k úplnému zahlcení paměti a vaše zařízení se zpomalí. Díky tomu vám mohou přestat fungovat některé aplikace a další soubory půjdou jen stěží otevřít.

Mobilní telefon snižuje výkon

V dnešní době je velmi běžné, že telefon po delší době začne ztrácet svůj obvyklý výkon. Existuje mnoho způsobů, jak udržet svůj smartphone stále čerstvý a rychlý, jen musíte myslet na tyto způsoby téměř každý den. Naštěstí nejsou jednotlivé kroky pro udržení výkonu mobilu tak složité, a tak je zvládne i běžný uživatel.

Ze všeho nejdříve vyčistěte telefon

Abyste mohli vůbec přemýšlet nad stále výkonným mobilním telefonem, je nutné nejdříve vyčistit základ celého softwaru.

  • Každý mobilní telefon má již od základu nastavený vlastní čistič systému, můžete si ale pořídit i vlastní.
  • Na Google Play najdete nespočet dalších aplikací, které umí dobře a účinně vyčistit zařízení.
  • Navíc vám taková aplikace doporučí, které soubory máte například duplicitní nebo nepotřebné. Díky tomu se zbavíte mnoha souborů, které vám zabírají zbytečné místo v paměti a zpomalují výkon zařízení.
Zdroj foto: BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Čistič má i další funkce

Mezi základní funkce aplikace, které čistí váš telefon, nepatří jen klasické upozornění na duplicitní soubory. Můžete si totiž touto aplikací vyčistit mezipaměť vašeho smartphonu. Mezipaměť každé aplikace vám může dobře ulevit od celkové paměti telefonu, tím také zvýšíte výkon. Pozor však na vymazání mezipaměti v těch aplikacích, u nichž si nepamatujete přihlašovací údaje. Můžete totiž snadno vymazáním přijít o automatické přihlášení.

Odinstalujte aplikace pro vyšší výkonnost mobilu

Aplikace, které máte nainstalované v telefonu, běží stále spuštěné na pozadí i ve chvíli, kdy je vůbec nepoužíváte. Proto se podívejte do vašeho zařízení a zvažte, zda opravdu všechny nainstalované aplikace stále používáte. Určitě najdete minimálně jednu nebo dvě aplikace, které máte nainstalované jen ze zvyku, a ve skutečnosti je vůbec za celý týden neotevřete.

Odinstalujte proto veškeré nepotřebné aplikace, díky tomu bude váš mobil o dost rychlejší, paměť nebude tolik zatěžovaná a výkonnost mobilu se zvýší. Skvěle vám k tomu poslouží také správce aplikací, který vám ukáže přesné využití paměti. Pomocí tohoto správce jednoduše zjistíte, která aplikace ubírá nejvíce na výkonu telefonu a která naopak tolik místa nezabere.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.