Barva letošních Vánoc 2023: Která barva vede letos?

Barva letošních Vánoc je momentálně žhavým tématem. Které barvy budou moderní tyhle vánoce? Slaďte vánoční výzdobu domova do těchto barev a užijte si vánoce stylově a elegantně.

Vánoce se neúprosně blíží, a tak se ve vánoční atmosféru změní nejen ulice historických center měst, ale také každá domácnost. Pokud se i vy chystáte na sváteční výzdobu domova, zpozorněte.

barva letošních vánoc 2022
Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Přejete si mít kouzelný adventní čas se stylovou výzdobou? Většinou se vše odráží na detailech a maličkostech, jedna barevná kombinace by ale převládat v celém domově. Pokud se totiž rozhodnete kombinovat více barev najednou, nebude interiér působit uceleně. Shluk více barev vám nepřinese klid během svátečních dnů, naopak bude působit chaoticky a nevzhledně.

Vánoční čas je vlastně v něčem velice kouzelný. V amerických státech bývá zvykem vyzdobit vánočně dům zvenku i celý interiér. Ozdoby, Santa, jehličí a červené mašle nechybí snad na jediné žebřině zábradlí schodiště ani v koutě místnosti. Tento americký styl původní na fotografiích velmi honosně, to však nemusí být ta správná atmosféra pro vaše české a pohodové Vánoce.

Naopak menší a střídmější výzdoba a vkusně zvolená míra ozdob dodá vašemu interiéru tu správnou a kouzelnou atmosféru celého adventu. Pokud i vy chcete připravit rodině takové Vánoce, nepřehánějte to. Zlatá střední cesta bude tou pravou volbou.

Doporučujeme: Jak na vánoční úklid?

Nejoblíbenější barvy letošních Vánoc 2023

Zatímco v minulých letech vévodila vínová, zlatá nebo třeba tmavě zelená barva, letošní trendy jdou úplně jiným směrem. Na letošní Vánoce se totiž nosí především čistota, zářivost a lesk. Co to znamená pro vaši domácnost? Bude zářit ve jménu světlých barevných tónů. Tedy, jaká je barva letošních vánoc? Pojďme se na to blíže podívat.

Bílá barva

Bílé Vánoce v našem podnebí zřejmě sice zase nebudou, sníh si však můžete nahradit bílou výzdobou celé domácnosti. Bílá bude totiž hlavní barvou letošních Vánoc, a tak by neměla chybět ani u vás. Pokud si neumíte představit, že je celá vaše vánoční výzdoba pouze v bílé, můžete ji kombinovat s jinou barvou. Díky tomu použijete také ozdoby z předešlých Vánoc.

Stříbrná barva

Druhou oblíbenou a trendy barvou letošních Vánoc 2023 je rozhodně stříbrná barva. Ta dodá vaší výzdobě na zářivosti i vznešenosti, dobře se hodí také k bílé barvě a snadno stříbrnou zkombinujete s dalšími barvami.

Béžová barva

Milovníci přírodních materiálů zajásají! K moderním barvám Vánoc se totiž přidává také béžová, která se skvěle kombinuje se slaměnými ozdobami i dalšími přírodními materiály.

Modrá barva

Velmi překvapující barvou letošního adventu je také modrá barva. Klasická modrá symbolizuje totiž čistotu, mír a klid. Přesně tyto symboly by se totiž letošní Vánoce měly odrážet v každé rodině. Modrá se navíc skvěle hodí jak k bílé, tak ke stříbrné. Taková kombinace byla oblíbená již před několika lety, letos se opět vrací do módy.

Jak zkombinovat barvy na vánočním stromku?

Kombinujte vždy dva, maximálně tři barvy – to je základní pravidlo. Kombinace modré a bílé bude vypadat fantasticky. Pokud se tedy chcete pustit do kombinací barev, tato varianta bude skvělou volbou. Dobře se vám bude kombinovat i bílá se stříbrnou a modrou. U béžové buďte opatrnější, vedle sněhově bílé může vypadat nevzhledně.

Béžovou naopak skvěle doplníte k tmavě zelené, modré nebo vínové. Nebojte se kombinací, nikdy však nesahejte po více barvách najednou. Maximálním počtem dominantních barev jsou tři.

Jaké prvky převládají letošní Vánoce?

Pokud chcete znát i oblíbené doplňky letošních Vánoc, budete muset zamířit do lesa a přírody. Ořechy, skořice, sušené plátky pomeranče, jehličí nebo dřevěné kulatiny kmenů stromů – to jsou krásné přírodní prvky, díky nimž vykouzlíte atmosféru Vánoc během chvilky. Pokud si každoročně lámete hlavu nad tím, jak prostřít štědrovečerní stůl, klidně zvolte jednoduché prostírání doplněné o zmíněné přírodní dekorace.

Vůně, přírodní odstíny a kousek lesa ve vašem interiéru bude dodávat domácnosti pohodu, klid a mír.

Tak co, v jaké barvě budou letošní vánoce u vás doma?

Zdroj: countryliving.com


Tipy na zajímavé články

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.