Účesy pro polodlouhé vlasy. Vyzkoušejte ty nejlepší

V letošním roce jsou kadeřnické trendy jasné! Mezi nejoblíbenější střihy totiž patří mikádo a účesy pro polodlouhé vlasy. Tyto účesy jsou totiž nejenom stylové, ale také praktické.

Zdroj foto: YuriyZhuravov / Shutterstock.com
Zdroj foto: YuriyZhuravov / Shutterstock.com

Díky velké praktičnosti těchto střihů možná přijdete o možnost mohutných drdolů nebo dlouhých zapletených copů. to však neznamená, že se vzdáváte všech originálních účesů. Podívejte se na ty nejlepší účesy pro polodlouhé vlasy a vyzkoušejte je i vy.

Aktuální barevné trendy

V dnešní době na ulici nejčastěji potkáte ženy s polodlouhými vlasy, to je totiž módním trendem letošního roku. Mezi nejoblíbenější barvy patří stále ombré, přírodní tóny blond, stříbrno-šedá nebo také oříškově hnědá. Všechny tyto barevné kombinace vypadají skvěle ve formě rozpuštěných vlasů.

Vsaďte na drobné vlnky

Nosíte polodlouhé mikádo a myslíte si, že není jiná možnost? Nechte od kořínků pár centimetrů vlasy rovné a zbytek navlňte jemnými vlnami. Poté stačí rukama mírně rozcuchat a zafixovat lakem na vlasy. Takový účes se skvěle hodí do běžného dne, na rande do kina nebo na kávu s kamarádkou. Rozcuchané vlny si oblíbíte, jelikož vypadají upraveně po celý den, přitom jsou ale nedbale elegantní.

Pompadour – rychlý účes na pracovní schůzku

Účes vhodný pro polodlouhé vlasy působí velmi žensky, skvěle se hodí na pracovní schůzku či pohovor do nové práce, využijete ho i na zkoušku ve škole nebo při jakémkoliv formálnějším shledání. Budete potřebovat jen pět minut a pár pírek do vlasů. Rozdělte si pramínky vlasů a každý z nich připněte pírkem doprostřed hlavy. Díky nedbalému uspořádání vytvoříte obloukovitou směs v drdolu.

Romantický účes s francouzským copánkem

Dejte si na stranu část ofiny nebo předních pramenů vlasů a z další části vlasů upleťte na jedné straně francouzský copánek podél hlavy. Připněte ho dozadu k hlavě, na druhé straně jen vezměte stejně silný pramen vlasů a připněte ho zezadu také.

Tento jednoduchý účes pro polodlouhé vlasy využijete zejména na romantickou schůzku, skvěle se hodí například k lehkým letním šatům.

Zdroj foto: gorgeoussab / Shutterstock.com
Zdroj foto: gorgeoussab / Shutterstock.com

Dvojitý culík

Milujete upnuté vlasy pro praktickou část účesu, ale klasický culík vám přijde příliš fádní? Vyzkoušejte tento moderní dvojitý culík. Je vhodný především pro ženy, které nemají příliš husté vlasy, takový účes totiž dodá opticky na objemu každým vlasům. Zplihlé vlasy jsou tytam a objemná, učesaná hříva vám dodá na atraktivitě.

Nejdříve si do klasického culíku připněte všechny vlasy z horní části hlavy. Pokud máte vzhledně učesané a sepnuté vlasy, stejně tak gumičkou zpevněte i zbytek vlasů, těsně pod první gumičkou. Díky takovému sepnutí získáte dva culíky, které ale pod vlasy nejsou poznat. Vzhledově bude účes vypadat jako jeden objemný culík.

Podobným způsobem můžete připravit také trojitý culík, tam však můžete trojité sepnutí klidně přiznat. Sepněte vlasy do tří culíků pod sebou, a poté prostředkem pramene provlečte ten nad ním. Vznikne zajímavý efekt, který vypadá velmi sofistikovaně a upraveně.

Ležérní copy

Nic nepůsobí lépe než dívčí ležérní cop. Učešte si francouzský nebo rybí cop na stranu a přední pramínky vlasů nechte volně puštěné kolem hlavy. Takový účes se hodí na večeři nebo romantickou procházku, ale klidně také na každodenní nošení do školy nebo práce.

Nespoutaný drdol

Milujete nespoutaný bohémský styl a rádi se inspirujete i ve vašem stylu oblékání nebo česání? Pak si zamilujete naprosto jednoduchý bohémský drdol. Ten učešte tak, jak vám vlasy zrovna přijdou pod ruku. Drdol sepněte na úplném vrcholku hlavy a vlasy z něj ještě trochu povytáhněte, aby byl co nejvíce uvolněný. Drdol se také hodí jako letní účes.

Všechny tyto účesy si zamilujete pro jejich jednoduchost a praktičnost, navíc vypadají neustále skvěle.

Zdroj: dokonalyuces.cz

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.