iPhone 12 mini: Zřejmě propadák, který Apple brzy stáhne z výroby

Uvažujete o novém jablečném telefonu? Rádi byste nějaký, který bude mít vcelku kompaktní rozměry? Pak se na trhu nachází hned dva. Tím prvním je apple iPhone SE 2, který se cenově pohybuje okolo 12 000 korun. Volit můžete ale také dražší variantu Apple iPhone 12 mini, jež osciluje okolo 20 000 korun.

Z hlediska rozměrů jde o takřka totožné telefony, z pohledu výbavy vítězí verze mini. Přesto to ale vypadá, že Apple již tento telefon vyrábět nebude.

Na tržbách se podílel jen z 6 %

To je bohužel málo. Moderní technologie a vůbec high endové modely aktuálně trhu dominují, nicméně takto malý telefon je raritou. Konkrétně jeho rozměry činí 131,5 x 64,2 x 7,4 mm. Díky tomu si můžete být jistí, že takový mobil vejde bez větších problémů do kapsy a fakticky nebude ani vidět. Naopak úhlopříčka 5,4“ je ale poměrně velká a bez problémů odešlete email nebo se můžete podívat na nějaký zajímavý film či video. Přesto byly tržby na pouhých 6 % celkových rekordních, jež Apple zaznamenal.

Zdroj foto: Ugis Riba / Shutterstock.com

Na vině je nízký zájem

Aktuálně se uvádí, že došlo ke snížení produkce telefonů pro obchodní řetězce o 11 milionů kosů, což rozhodně není málo. Naopak třeba u modelu iPhone 12 Pro Max se uvažuje o zvýšení výroby těchto mobilních telefonů.

Moderní jsou větší úhlopříčky

Přesně tento závěr je možné vyvodit. Lidé si aktuálně kupují telefony vyznačující se většími úhlopříčkami. Když se ostatně podíváme na jiné značky, zjistíme, že výrobci ve svém portfoliu ani takové malé telefony nemají. Prostě si uvědomují, že zájem lidí o ně je opravdu minimální, takže je raději nevyrábějí. Aktuálně to vypadá, že se Apple bude snažit co nejvíce o vyprodání všech kusů, které má ještě na skladech. Možná to tak nebude trvat dlouho a tento mobilní telefon už na pultech obchodů neuvidíme.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.