Tipy na koníčky a hobby na doma, s kterými si můžete i vydělat

Když je venku ošklivé počasí, nedá se jít na procházku, nebo prostě jen chcete zůstat odpoledne doma, je dobré mít nějakou zábavu. Na rovinu: na televizi se pořád koukat nedá a chatovat s přáteli na sociálních sítích také není zrovna nejlepší aktivita pro volné odpoledne. Zkuste nějaké nové hobby které můžete provozovat doma a začít můžete ještě dnes.

Zdroj foto: BAZA Production / Shutterstock.com
Zdroj foto: BAZA Production / Shutterstock.com

Koníčky a hobby na doma

Většina koníčků, které se dají okamžitě začít provozovat doma, je nízkonákladová. Některé aktivity se naopak mohou časem stát zdrojem vedlejších příjmů. Jaké tedy jsou hobby dnešní doby, s nimiž můžete začít ihned a bez vysokých investic? 

Skončite s prokrastináciou a nájdite si nové a užitočné hobby!

Psaní

Ve světě kolem nás se toho děje tolik, že občas každého napadne zachovat vzpomínky tím, že je sepíše. Možná i vy máte dar slova, tak proč nezkusit psát. Pohádky pro děti, povídky, blogy, klidně jen svůj osobní deník. Začněte kratšími texty nebo rovnou zkuste napsat román. Třeba budete opravdu úspěšní spisovatelé. Pokud však neumíte dobře psát na notebooku nebo PC nejdříve se musíte naučit psát všemi deseti prsty.

Programování

Jestli vás baví počítače a jste technicky zdatní, programování může být to pravé hobby pro vás. Naučit se kódování a vytvořit aplikaci nebo jednoduchou hru může být nejen dobrá zábava, ale také zlom ve vašem životě. Programování se můžete naučit, na internetu je řada kurzů a nenásilných hříček, které vás základními principy provedou. 

Kreslení

Často stačí jen tužka a papír a můžete začít. Kreslení tužkou nebo i štětcem je úžasná kreativní činnost, při níž se krásně relaxuje. Stejně dobré je naučit se základům malby, i když tam už přece jen potřebujete trochu vybavení. Rozhodně vás ale tento koníček nezruinuje. Začněte s malými formáty, vyzkoušejte různé techniky. Například pro akvarel potřebujete jen vodové barvy, jaké mají děti do školy na výtvarku.

TIP: Oblíbená je také letecká modelařina: Retro koníček, který se vrací do módy

Pečení

Baví vás trávit čas v kuchyni, zkoušet stále nové recepty na polévky, jídla nebo koláče a máte kolem sebe strávníky, kteří vaše pokusy ocení? Už to nemusí být pro vás jen klasické víkendové pečení. Vždyť sami víte, kolik šikovných hospodyněk si před Vánocemi vydělá pečením cukroví. Kolik zdatných amatérských cukrářek peče známým dorty, rolády a jiné moučníky. Zkuste si upéct různé řezy, zákusky, minidezerty. Až naberete zkušenost a zručnost, můžete moučníky z vašich receptů i nafotit a vytvořit kuchařku.

Jóga

Jóga je hobby, které může zásadním způsobem pozitivně ovlivnit vaše zdraví i vaši mysl. Stačí vám jen podložka a klidné místečko, kde vás během cvičení a meditace nebude nikdo rušit. Pusťte si návodná videa, abyste se naučili správně provádět jednotlivé pozice a můžete začít třeba hned. Díky józe si protáhnete svaly ztuhlé sedavým zaměstnáním a zformujete postavu, aniž byste se museli trápit v posilovně. A nádherně zklidníte mysl.

Studium cizích jazyků

Tento koníček se vám bude náramně hodit, pokud rádi a hodně cestujete. Vždycky je lepší dorozumět se na místě, kde právě jste, a nespoléhat na špatnou školní angličtinu. Zkuste se naučit nějaký méně tradiční, než je angličtina, němčina či španělština. Třeba jednou budete tak dobří, že dokážete i překládat knihy nebo dělat průvodce turistům. V každém případě stále platí, že kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem.

Skládání origami

Hledáte něco originálnějšího, kde se uplatní zručnost vašich rukou? Co takhle tradiční asijské origami? Na internetu najdete spoustu návodů, jak z papíru složit různá zvířata, květiny a další tvary. Stačí vám k tomu obyčejný kancelářský papír, lepší je ale mít papíry barevné a v případě květin i hedvábné. A pak už jen šikovné ruce, díky nimž vzniknou například nádherné labutě, elegantní lilie nebo něžní motýlci. Díky origami můžete originálně ozdobit slavnostní tabuli, případně díky nim vytvoříte zajímavé bytové dekorace. 

Doporučujeme: Skvělé hobby může být také hledání kovů. Jak vybrat detektor kovů?

Zdroj: ziba.cz

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.