Jak vybrat antivirus pro notebook nebo mobil? Chraňte se

Dnešní doba plná moderních technologií s sebou přináší i mnoho nástrah v oblasti internetu. Kriminalita v kyberprostoru neustále stoupá, jelikož se veškerý náš život i podnikání přesouvá právě tam. Abyste chránili svá osobní data i své podnikání, je nutné se dobře zabezpečit. Jak ale vybrat ten správný antivirus?

Ochrana notebooku. Zdroj foto: one photo / Shutterstock.com

Jen málokdo si v dnešní době dokáže představit klasický všední den bez internetu. Nejenže ho všichni používáme k práci na svých noteboocích nebo stolních počítačích, v dnešní době je standardem mít internet i ve svém smartphonu.

Antivirus ochrání vaši elektroniku

Podívejte se například do svého mobilního telefonu. Které aplikace v něm najdete a které skutečně využíváte? Vedle klasických aplikací pro chat nebo sociální sítě v něm najdete v největší pravděpodobností také uloženou svou kreditní kartu a internetové bankovnictví. Pokud nemáte svůj telefon dostatečně chráněn, můžete se jednoho dne stát jednoduše obětí internetové kriminality, která je v dnešní době opravdu rozsáhlá.

Může dojít nejen k odcizení peněz z vašeho bankovního účtu. Přijdete také o svou internetovou identitu a veškerá data, která pro vás mohou být vzácná. Jde zejména o fotky uložené v telefonu, o zprávy s vašimi blízkými nebo o kontakty, které se jen těžko shání znovu.

TIP: Jak rychle zvýšit výkonnost notebooku?

V dnešní době je nutné svá zařízení chránit

Jelikož je kriminalita na internetu poměrně rozsáhlá, každý IT specialista vám jistě doporučí zabezpečení mobilního telefonu i notebooku. Adekvátní ochranou jsou kvalitní antivirové programy a aplikace, díky nimž můžete být v klidu za jakékoliv situace. Většina z nich vás nejen ochrání před napadením, ale také vás upozorní na jakékoliv možné nebezpečí.

Instalace antiviru do notebooku. Zdroj foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Jak vybrat ten správný antivirus?

Ten správný antivirový program pro vaše zařízení můžete vybírat podle různých kritérií, které by měl program či aplikace splňovat. Možná se vám zdá, že jsou všechny antiviry stejné a nemůže být mezi nimi příliš velký rozdíl, různá kritéria vás však vyvedou z omylu.

  • Nejdůležitějším bodem v kritériích antivirů je určitě způsob zachycení virů a dalších hrozeb.
  • Odhalení může být provedeno pomocí skeneru nebo rezidentních štítů.
  • Pokud vybíráte antivir, je také důležité myslet na příjemné uživatelské rozhraní.
  • Intuitivní ovládání i přehledný design hraje velkou roli, pokud je dobře ovladatelná také podpora, je antivir skutečně dobře nastavený a pro vás tou nejlepší volbou.

Když vybíráte antivirus do firmy

Notebooky a mobilní telefony pro firemní účely potřebují zvlášť velké zabezpečení, je nutné totiž ochránit veškerá data pro zachování správného podnikání. Při výběru správného antiviru pro firmu dbejte na co největší počet licencí, ty se vám totiž budou hodit pro další zaměstnance.

Důležité kritérium pro volbu správného programu na bezpečnost zařízení je také možnost vyzkoušet si program zdarma po dobu měsíční lhůty. Rozhodující je ale také samozřejmě cena.

Přečtěte si také více o platbe mobilem. Jaké má výhody či nevýhody?

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.